Vintips: Lekkert til blåskjellsuppe

Min Middag, bloggen til Ingunn med daglige middagstips, har gjester i helga. Ingunn serverer blåskjellsuppe til forrett, og jeg har brynet meg på valg av vin til suppa. Ingunns oppskrift finner du her.

Naturelle blåskjell trenger ingen kraftig vin, men i denne suppa er det både fløte, chili og ingefær. Vi må gå opp noen hakk på både fylde og smak. Jeg går for Chablis. En god chablis blir sjelden feil til blåskjell. Til den relativt kraftige suppa velger jeg en vin på 1er Cru nivå.


Desvigne Chablis 1er cru Montée de Tonnerre 2009  (vpnr. 80178 – kr. 200,-) finnes i polets basisutvalg og er en favoritt jeg gjerne vender tilbake til. Vinen dufter av eple, sitrus, kalkmineraler, frisk og ren sjø, østers, intet fat. Fyldig vin, ren og fet, fyller hele munnen men er likevel frisk og fruktig. Spennende smaker av sitrus, lime, smøraktig, noe mineraler, men ikke så mye til å begynne med, kommer fram etterhvert. Lang ettersmak. 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: