Portugisisk fredagskos

Portugal har siden midten av 80-tallet modernisert sin vinindustri i stort monn. Mye av dette skyldes EU-medlemskapet i 1986. Økonomiske virkemidler fra EU førte til økonomiske investeringer i toppmoderne produksjonsanlegg. En annen trend er at mange små produsenter har sett dagens lys. De har brutt med de store kooperativene som dominerte i Portugal, og skapt egne vingårder med fokus på kvalitet.

Alvaro Castro Dão 2007 (#48064 – Kr 170, 60) er en portugisisk vin signert Dãos store sønn Alvaro Castro. Dão hadde i gamle dager et godt rykte, men mange tiår med vanskjøtsel og kvantitets-tenkning har ødelagt mye. Fra 90-tallet har utviklingen dog skutt fart og mye spennende er i ferd med å ta form. En av foregangspersonene er Alvaro Castro. Alvaro har egne meninger, og lager viner slik han vil ha de uten å bry seg så mye om trender eller å lage en crowd pleaser. Vinen vi har med å gjøre her er en ung vin med duft av skogsbær, anis, krekling og pepper. Fyldig rødvin med faste tanniner og god struktur. Frisk fruktighet med smak av bjørnebær, saftig skogsbærblanding og noe krydder. Lett eikepreget og lang sursøt avslutning. God vin til vilt.

En annen lekkerbisken fra den godeste Castro er Quinta de Saes Reserva 2007 (# 13912 – Kr. 190,70)

Dette er en vin på hovedsakelig touriga nacional og nesen gir meg beskjed om at her lukter det mørke bær, fat, bringebær, pepper, flint/jordsmonn og tobakk. Fruktig, fast og stram, fortsatt ung, endel tanniner, pen og kjølig frukt hele veien med fast finish. God lengde. En kompleks og spennende vin der stadig nye sider tar form. Har med en pris opp mot 200 kr blitt litt dyr.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggers like this: