Mmmm- Strawberry Shortcake

Det nærmer seg slutten på jordbærsesongen, og jeg benyttet anledningen til å lage min favorittdessert av den bortreiste naboens jordbær. Neida, jeg var ikke på jordbærslang.
…jeg sendte barna.
Shortcake er en navnet på en amerikansk sconeslignende, tykk kakekjeks. Strawberry Shortcake er dermed en slik tykk kake fylt med jordbær og krem. Navnet kan også være amerikansk slang av unevnelig betydning som du nok helst bør søke opp selv. Nok om det.
Det finnes sikkert hundrevis av oppskrifter på Strawberry Shortcake. Her er min:
Rekker til 8 personer

Shortcake
5 dl hvetemel
1 ss bakepulver
1/2 ts salt
4 ss sukker
75 gram smør (ordentlig smør)
1 egg
3/4 dl melk
1-2 ss smeltet smør
Fyll:
Jordbær rårørt med sukker
Kremfløte (ca 2 dl)
Friske jordbær
Hvetemel, bakepulver, salt og sukker blandes i en bolle, og smøret smuldres inn. Egg og melk piskes lett og tilsettes. Form til en smidig deig som deles i 16 deler og formes til runde, flate kaker. Du kan velge å dele deigen i flere deler hvis du vil at porsjonene skal være mindre. Men, vent nå litt… Mindre? Hvem vil ha mindre porsjoner av noe så godt?
Halvparten av kakene legges på bakepapirkledd plate. Pensles med smeltet smør og den andre halvparten legges oppå. Stekes ca 10-12 minutter på varmluft ved 220 grader.
Til fyllet trenger du rårørte jordbær. La gjerne blandingen få stå litt før bruk slik at det safter seg godt. Jeg liker å mose bærene noe til dette, men det går fint å la jordbærene være i større biter også.
De ferdigstekte kakene deles i to og fylles med jordbærskvisj og krem. Pyntes med hele jordbær. Serveres straks. Står det for lenge blir det bare en blaut grøt, og det vil vi ikke ha noe av.
Et glass boblende Moscato d’Asti er nydelig til.

Den siste rest av sommerens jordbær bør man nyte i en Strawberry Shortcake.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: