Akk, de kaloriene…

Av og til får jeg spørsmål om kaloriinnholdet i vin av fortvilte (?) slankere som elsker å kose seg med et glass vin. Er man nødt til å la være å drikke vin hvis man slanker seg?

Selv om sukkerinnholdet i for eksempel rødvin er lavt, ofte under 2 gram pr. liter, er det dessverre ganske mye kalorier i vin. Ren alkohol inneholder 7 kalorier pr. gram. Ett gram rent fett har til sammenligning 9 kalorier. Det er ca. 65 kalorier i 100 gram rødvin eller tørr hvitvin. Det vil si at ett glass med 1,5 dl rødvin vil gi deg 100 kalorier eller like mye kalorier som en neve potetgull eller et stort eple. Det er jo ikke så verst? Hvis man klarer å begrense det til det ene lille glasset.

Søt hvitvin har flere kalorier, ofte over 150 pr. glass. En halvliter øl gir 180 kalorier. Likør er verstingen på slankerens drikkekart. Det er stor forskjell på alkoholnivå og sukkerinnhold i likører, men drikker du 1,5 dl (dette er svært mye likør!) av ”verste” sort får du i deg over 500 kalorier.

De fleste slankekurer vil be deg begrense inntaket av alkohol. Men jeg synes likevel det er viktig å kose seg litt, også når man slanker seg. Kos deg med et glass vin av og til, selv om du er på slanker’n. Kanskje blir lørdagskvelden noe ekstra hyggelig å se fram til når du kan nyte et vinglass med god samvittighet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: