Julens beste fruktkake?


Min familie elsker julebakst, og kakeboksene blir alltid tomme tidlig i januar. Personlig synes jeg det er godt med en saftig formkake blandt de tørre kjeksene. Denne fruktkaken er engelskinspirert og er et fast innslag på mitt kakefat i julen. Her er oppskriften:

200 gram meierismør
2,5 dl sukker
3 egg
3,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 dl rosiner
1 pk sukat
1 pk kandisert sitrusskall (fruktblanding)
35 gram hakkede mandler

Smør og sukker røres hvitt. Eggene has i, ett for ett. Rosiner, sukat og fruktblanding blandes med litt mel. Tilsettes deigen sammen med mandlene. Has i smurt brødform. Stekes ved 175 grader i ca 1 time. Tiden varierer veldig med stekeovnene. Noen ovner har den fiks ferdig på 50 minutter, andre krever nærmere 1, 5 time. Kaken skal være litt fuktig og svampete, men ikke rå. Kaken avkjøles i formen, og sprett den helst ikke før dagen etter. Hvis du klarer å vente. Holder seg godt i ukesvis hvis den er godt innpakket. Jeg bruker å fryse ned halve. (På den måten sikrer jeg en liten smakebit til jul).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: