I bokhylla mi med kokebøker finnes mye rart. “Mat og Husstel” for eksempel. Den er fra 1920 og er skrevet av Alma Nilssen og Alette Golden. Her er det mange gode råd og tips, og i dag skal vi ta for oss bruken av forklær. Det må passe bra sånn helt i starten på julebakstmåneden.
Litt om bruken av forklær
Forklær maa aldrig brukes vrange. Derved vil kjolen tilsmudses istedetfor at bevares. Byt forklæ, naar det er blit skiddent.
Strieforklæ brækes til grovere arbeide som vedbæring, skuring, komfyrpuds o. lign..
Blaaforklæ brukes ved opvask o. lign. arbeide.
Hvite kjøkkenforklær brukes under matlagningen.
Smaa hvite forklær brukes under opvartningen.
Så, da skulle den saken være grei. Oppskrift på et fint juleforkle du kan lage selv kan du finne på bloggen Bitte’s Lapper.
Små hvite forklær til oppvartningen er en tradisjon jeg gjerne skulle holdt ved like. 😀
Hehe, ja, det kan jo brukes til mange slags oppvartning, både til hverdag og fest;)
H