Torsdagstipset: Riesling til Sushi

Er du som jeg blitt hekta på sushi? Det begynte så forsiktig med en liten laksebit og ris, og plutselig er det som om hele kroppen lengter etter et ordentlig sushi-måltid hvis det har gått en stund siden sist. For oss som ikke bor midt i byen er det ikke hver dag man kan få seg et sushi-måltid. De ferdige brettene er ikke rare erstatningen, men det tilfredstiller da den verste hungeren når kroppen skjelvende forlanger en bit rå fisk.

Det er godt med et glass hvitvin til sushien også. Vinen bør være frisk og ren i sin fruktkarakter, og ikke ødelegge den rene smaken av fersk fisk med eikepreg eller andre ting som tar fokus vekk fra god og sunn fruktsmak. En slik vin er Odinstal Rieslingtrocken 350 N.N. 2007 (# 58550 – Kr. 199,90). Dette er en biodynamisk riesling fra Pfalz i Tyskland. Der dyrkes den i en høyde på 350 meter over havet og får dermed en lang vekstsesong. Første gangen jeg smakte denne vinen tenkte jeg umiddelbart på sushi. Ikke sjelden akkurat den tanken, men uansett, jeg kunne føle smaken av et sushi-måltid i munnen da jeg smakte på denne vinen. “Dette må jo være en perfekt partner til slik mat” tenkte jeg, og stormet til nærmeste velassorterte dagligvarebutikk for å få en beroligende dose. Og det var det virkelig. Med smak av sitrus og epler, ren og flott frukt, en liten mineralsk touch og leskende syre ble sushibrettet det rene festmåltid. Anbefales!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: