SANS Bergmannskroa leverer igjen!

Etter helgens julebord med catering fra SANS Bergmannskroa kan jeg med glede konstatere at krofolka på Løkken Verk, Meldal, fortsatt leverer varene. Min historie med Sans går over 10 år tilbake i tid. Jeg lette etter noen som kunne lage mat i bryllupet mitt, og fant ingen jeg var helt fornøyd med. Men så leste jeg et intervju med Stein Dyrseth i lokalavisa. Han hadde nettopp startet eget cateringselskap og fortalte om en matfilosofi preget av gode (og gjerne lokale) råvarer og hjemmelaget mat fra bunnen av. “Han skal lage mat i bryllupet mitt” tenkte jeg. Stein og jeg fant raskt tonen. Han laget fantastisk mat i bryllupet, og vi har samarbeidet om flere mat og vin- saker det siste tiåret.

Så, tilbake til helgens julebord. Når du er melkebonde kan julebordene bli litt stusselige. Du sitter der da, alene, med kua. “Møøø” sier hun, før hun raper og gumler videre på den nyeste oppgulpede munnfullen med ensilert grass. Man kan selvfølgelig argumentere med at det er slik julebord vanligvis er også; rauting, raping og oppgulp… Nå da, i helga var vi samlet 70 melkebønder fra tre kommuner for å juleborde (det er ikke egentlig et verb er det vel?). Som arrangør var maten mitt ansvar, og jeg spurte Bergmannskroa om en spennende cateringmeny med julevri. Det fikk vi:

KREOLSK AFTEN MED TOUCH AV JUL

Tradisjonell ribbe med hjemmelaget julepølse og medister, kokte poteter og rødkål

Fersk asparges i spekeskinke med parmesan og pesto

Ovnsbakte kyllingbryst

Julesylte med rødbeter og sylteagurk

Marinerte reker med squash, paprika, limesaft og olivenolje

Urtemarinert laks

Teriyakimarinert laks

Tzatsiki og saltbakte småpoteter

Nybakt foccacia

Risekrem med bærsaus

Høres godt ut, ikke sant? Det var det, og summingen rundt bordene om spennende retter og deilig, hjemmelaget mat gir god grunn til omtale måltidet som en ubetinget suksess. Legger vi til at kuvertprisen var på 300 kroner og at det var rikelige mengder med mat er jeg ikke i tvil om at SANS Bergmannskroa må være distriktets beste leverandør av matglede på døra. Ta også turen innom Bergmannskroa på Løkken hvis du skulle være i området. Det er verdt et besøk!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: