Torsdagstipset: Tre gode nyheter

Fra Vinmonopolets nyhetsslipp tidligere denne måneden har jeg plukket tre godbiter denne torsdagen. Rimelige, gode og anvendelige viner til helgen.

Er du i det spanske hjørnet og har lyst på noe med eikepreg kan du gå for
Coto Vintage 2005 (#58119 – kr. 112,90 Importør: Haugen-Gruppen)

Vi er altså i Spania, i Rioja og druesorten er tempranillo. Til litt over hundre kroner får du en ren og fruktig vin, saftig smak av moreller og bringebær med et pent eikepreg. Flasken har skrukork, og kan nytes til både pizza og taco eller helt uten mat. Typisk helgevin i mange norske hjem med andre ord. Hadde været vært en smule tørrere her i Trøndelag skulle jeg gjerne invitert denne flasken med på tur utendørs i en kurv. (Picknic-kurv, ikke ballong…)

Står det laks eller reker på menyen skal du prøve denne flotte karen:
Wagner Stempel Weissburgunder Trocken 2008 (#80304 – kr. 137,- Importør: Moestue)
Weissburgunder, eller pinot blanc om du vil, er en av mine favorittdruer. Litt undervurdert føler jeg, men denne vinen beviser hva en god weissburgunder kan være. Middels fyldig vin med en friskhet som faktisk kiler litt bak ørene. Oppleves litt fet i munnen og smaker av sitrus; grapefrukt og sitron i herlig blanding med et ørlite streif av paprika. Rett og slett nam-nam.

Jeg er ikke den fremste tilhenger av Bag-in-Box, men hvis man er nødt til å kjøpe seg en treliter til helga (eller til en torsdag for den del) bør den være god. Det er langt i mellom de, men her er en boks som til og med jeg kan tenke meg å kjøpe (høres passe snobbete ut nå, men skitt au).
Casamatta Rosso 2008(# 15636 – kr. 349,90 Importør: Gaia Wine & Spirits)
100 % sangiovese som ikke har sett snurten av fat. Frukten kommer tydelig fram, og ja, det smaker kirsebær og attpåtil kirsebær med stein. Ettersmaken sitter i lengde og vinen har god struktur. Dette er ingen kjedelig saftsuppe av en treliter som glir umerkelig ned til det er tomt alt for tidlig. Dette er vin. Ordentlig vin, og den beste treliteren jeg har smakt på lenge.
Foto: Vinmonopolet

En kommentar om “Torsdagstipset: Tre gode nyheter

Legg til din

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: