Fødselsdagsrebus

Lurer du på hvordan du skal få til å gi den lille ekstra omtanken i gaven til din kjære på fødselsdagen, eller andre viktige dager? Her er et tips.
I går var det nemlig min fødselsdag. Min mann er en luring, og finner gjerne på noe rart i gave. Det er ikke alltid selve gaven er så rar (hvis man da ser bort i fra den utstoppede ravnen jeg fikk i 30-års gave), men litt ekstra omtanke i presentasjonen av gaven er han flink til. I går hadde han laget fødselsdagrebus, eller skattejakt som vi kaller det når ungene får pakke.
På lapp nr. 1 står det “På den førstefødte vil du finne et spor”. Det var vår eldste datter som hadde lapp nr. 2 i lomma.
“Han var en gang sjef i flokken” sto det på den. Turen gikk til vårt utstoppede hode av en høglandsfeokse (bildet). Lapp nr. 3 var brettet sammen inne i øret på oksen. På den sto det “På torsdag har han trøye nr. 4” Det var sønnen, fotballspilleren på 9 år, som skjulte lapp nr. 4: “På denne slagmarken er det kløkt og list som rår” Hm, litt vanskelig, men jo da, lappen lå under sjakkspillet i stua, det med miniatyrer som forestiller Napoleon og Storbritannia. Nr. 5: “Inni karusellen er det mye rart” Karusell? Mye rart? Her måtte jeg tenke. Hjørneskapet på kjøkkenet har en karusell. En karusell med kjeler på. Her lå det en pakke. Inne i pakken var det ei steikepanne. Skikkelig fin, og noe jeg har ønsket meg. Den gamle er så slitt at den buler opp på midten. I steikepannen lå det nok en lapp: “I denne kan du steke egg og beiken. Gå til Bacchus’ hule hvis du vil fortsette leiken” Den var lett. Jeg stormet bort til buret til hunden vår, Bacchus. Ingenting. Så kikket jeg i senga hans i stua. Ingenting. “Sett slikt” sa husbonden. Ah, må tenke litt. Bacchus = vingud – vingudens hule – ja, vinkjelleren min, der må det være noe. Og det var det. Nr. 7: Den lille røde skal bli til parmesan”. Lett, på kjølerommet har jeg en edamerost til lagring, den kan smake parmesanaktig når den blir gammel. Ny lapp: “Der gikk det ille med husbondens finger” Ok, ferden går til vedkjelleren der husbonden knuste fingeren med slegge og øks tidligere i år. Nest siste post: For å plastre og tape, må du gå til det skape’ “. Medisinskapet selvfølgelig. Siste spor i skattejakten: “Nå nærmer du deg skatten: Hvor kan du se Dagsnytt atten?” Og der, bak tv’en lå fødselsdagspresang nr. to. En ny og ganske avansert kontortelefon, noe jeg også har ytret ønske om tidligere.
Ganske fiffig påkommet, syns dere ikke?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: