

Jeg har fått en ny ungarsk favoritt, Vylyan. Her bør en imortør kjenne sin besøkelsestid, for dette er bra saker. Vinmarkene og vineriet ligger i Villany, i det sørvestre hjørnet av Ungarn. Disse vinene var bra. Jeg kjøpte med meg en pinot noir fra 2006, faktisk en av de beste pinot’ene jeg har smakt fra Øst-Europa. En flaske Pillango, som betyr sommerfugl, blir også med i kofferten. Ren merlot av ypperste klasse. Disse vinene er ikke billige, og jeg kan forstå en importørs dilemma. Vinene er flotte, men blir dyre og vanskelig å selge i det norske markedet for hvem vil kjøpe ungarsk vin til 300 kroner? Men tiden jobber for Øst-Europa.
Kvelden ble avsluttet på Costes Restaurant med en utrolig 7-retters middag. Vi valgte tasting Menu B, som du kan se her. Denne restauranten har alt man kan ønske seg. Dyktige folk, fantastisk mat som både behager og overrasker, og et behagelig og tidsriktig interiør. Noe pirrer smakssansene, andre retter utfordrer på tekstur, det er både gjenkjenbart og nytt på samme tid. Hele tiden har personalet full kontroll, og forfører med både mat, humør og ikke minst kyndig vinkunnskap. Et besøk hos Costes er alene verdt en tur til Budapest.
Legg inn en kommentar