Fiktiv kveld i Budapest

Ankom Budapest i går kveld. Sjekket inn på Hotel Palazzo Zichy – et vakkert historisk hotell med gamle detaljer iblandet nye stilarter som for eksempel gjennomsiktige, rosa plastvegger. Det liker jeg. Altså blandingen av tradisjon og nye ting, er ikke nødvendigvis så hekta på rosa plast. Ruslet ut en tur for å finne et enkelt sted å spise. Temperaturen lå på kortermet-selv-om- klokka-nærmer-seg-ti-temperatur, og puben vi fant hadde heldigvis uteservering. Valget falt på en Fiktiv hamburger med tilbehør, noe jeg syntes hørtes særdeles interessant ut. Var det bare middag på liksom de serverte? Neida, den fiktive hamburgeren var høyst reell, og smakte bra etter en lang dag. Plutselig fikk jeg se at selve puben vi satt på het Fiktiv og jeg ble et øyeblikk redd for at det hele var iscenesatt og at jeg egentlig var et helt annet sted. Vinen fra Villany i glasset smakte særdeles og overraskende bra. Avslutningsvis gikk jeg på det lokale brennevinet Palinka. Det er sterkt, blankt og umiskjennelig likt andre blanke ting jeg har kjent fra mer lokale trakter hjemme i Trøndelag. Prisen for kveldsmåltidet var nesten fiktiv den også. 180 kroner for fire glass vin, to hamburgertallerkner (riktignok fiktive…), kaffe og en Palinka. Og da drikset vi rikelig.

Nå går turen opp til Budaslottet for en hel dag med vinsmaking. Blir bra det tenker jeg.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: