God vin på en søndag

Søndagskvelden gikk med til en privat vinsmaking sammen med to venner. 7 viner ble smakt blindt, og det var en deilig samling viner. Her er smaksnotatene:

1. 2002 Clos St Hune Riesling
Middels dyp gul farge. Lukket, kjenner bare petro først, svak eple under. Frisk, høy syre, gjennomgående, mye ung frukt her, men har også litt alder, granny smith eple, varmende finish – alkohol godt over 12 (jepp 13%) Lang, kommer mer og mer mineraler etter hvert her.
God vin, beste Alsace jeg har smakt på lenge, flotte mineraler, men noe ubalansert syre. Slår litt hardt.

2. 1997 Corton-Carlemagne Grand Cru Bonneau du Martray
Middels dyp gul. Lukket, kommer etterhvert, ost, eik, tropisk frukter, smør, noe røyk. Så lukker den seg igjen. Plutselig virker den nesten oksidert før den blomstrer opp. Rund, fyldig, mineralsk, baconfett, kikerter, oksidert eple. Lang, men sitter igjen med mye eik tilslutt. Yngre i smak enn på utseende, dog med noe alder. Varm alkohol på 13,5 %

3. 2002 Barolo Josetta Saffirio Castelletto di Monteforte d’Alba
Middels tett rød, med noe brunskjær i en smal kant. Ren, intens, krydret, noe tørket frukt, plommer, fast, tørr, mørke bær, varm, høy alkohol 14%, forsvinner litt fort og blir dekket av alkohol, men så kommer den tilbake med noe nøttepreget og sødmefull mørk frukt. Aldrende. Minner mer om en Douro-vin enn en Barolo.

4.1973 Ch. Belgrave
Dyp rød med brunskjær. Ren, pepper, blyant, intens og innbydende, mange tertiæraromaer, mahogny, skogssopp, veldig åpen. Fast og fyldig, følger opp nesen, hest, lær, seletøy, brun lakris. Lang, elegant, myk og innsmigrende, de tanninene som er der er faste, men likevel modne og runde, gir god struktur. Middels høy alk. 13, varmer litt vel mye i avslutning, og flott lengde.

5. 2005 Duckhorn Vineyards Napa Valley merlot Three palms Vineyard
Tett, dyp rød, med blåskjær. Underlig aroma, eikeduft som er rar, sur røyk, lukter mye, marsipan, lakris, skogsbær. Fyldig, faste tanniner, saftig frukt, hardt eiket, høy alkohol, mørke bær, moreller, plomme, sjokolade. Ung, trenger tid, eiken kommer seg mer inn, frukten kommer mer med virvling.
Skulle gjerne hatt noen flasker i kjelleren her for å følge utviklingen. Flott merlot.

6.1975 Ch. Gombaud-Guillot
Dyp rød, noe oransje kant. Noe syntetisk fruktduft, ung kommodeskuff med møllkuler. Tørr, fast, god frukt under tertiærfrukt. Lær, skogsbær, paprika, lakris, røyk. God lengde, integrert eik og alkohol. Vellaget Pomerol.

7. 2006 Gerin Côte-Rotie
dyp rød med blåskjær, smal vandig kant. Innbydende, ung aroma, noe lakris, røde bær, tobakk, hint av røyk, pepper. Fruktig, elegant, pepret, mørkerøde bær, middels+ syre, silkemyke tanniner, som likevel gir god struktur, flott lengde, noe kompleksitet (blir mer med årene?) Elegant og lekker Côte-Rotie.

2 kommentarer om “God vin på en søndag

Legg til din

  1. Det var en veldig bra søndag! Veldig spennende å følge utviklingen i glasset på Bonneau du Martray. Den endret seg hele tiden, ett øyeblikk var jeg redd den oksiderte og klappet fullstendig sammen. Rett og slett ikke noe særlig. Men så… utfoldet den seg i all sin prakt og viste at “joda, jeg har mye å by på, men jeg gjør det når jeg er klar for det”. Skulle gjerne hatt noen flasker i kjelleren.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: