Fritz’s fruktige friskus

Lyst på en rimelig friskus av en riesling en kveld? Da skal du løpe til Vinmonopolet og bestille deg Fritz’s Riesling 2008 (#58799 – kr. 124,90). Den ligger i bestillingsutvalget og akkurat nå er den ikke å se i noen butikker, men bestiller du har du den i neste uke. Finnes også på tre-liter, men flasken er best!
Denne rieslingen er laget av Fritz Hasselbach hos Weingut Gunderloch i samarbeid med den norske importøren Best Buys. Fritz, som omtales som livsnyter og Harleyentusiast, har skapt en vin spesielt for det norske markedet. Et marked som forøvrig nærmest flommer over av gode, tørre rieslinger til en ikke altfor dyr penge. Druene til Fritz vokser i Rheinessen i Tyskland og de er høstet med rimelig høyt sukkernivå (spätlese-nivå for de innvidde). Den oppnår dermed en alkoholprosent på 12, 5 % og oppfattes som tørr til tross for sukkerinnhold på 13 gram/liter. (Det høres mye ut, kan det være skrivefeil i opplysningene mine?)

Vinen dufter av epler med hint av fersken og hvit pepper. Den er svært fruktig, smaker av syrlige epler og rips og har i tillegg et noe tropisk preg. God syre og lengde. Jeg testet Fritz’s til reker med stort hell (Høres ut som den ble testet til en gjeng heldige reker, men det er altså kombinasjonen reke-vin som omtales). Den friske syren gjør det som sitron ellers gjør til reker, nemlig frisker opp smaksbildet. Det liker vi. Den lille sødmen i vinen utfyller rekenes saltaktige smak. Det er ikke bare Calle som kan lage god riesling…

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: