Pinseviner

Strevsom pinsehelg i år. Med sykemeldt mann og uerfaren avløser har det blitt lange fjøsøkter på meg. Man får holde seg frisk hvis man er bonde er jeg redd. Men det har blitt noen gode viner å smake også. Lunsj på Pinseaften besto av spekemat. Både norsk skinke og salami plukket med hjem fra Fabriano i Italia. Måltidet fikk følge av Domaine du Tariquet Le Rose 2008 (#44104 -kr.99,90 ). Vinen har tuttifrutti aroma, ikke særlig kompleks, men sjarmerende. Relativt tørr, men beveger seg mot halvtørr. Medium fyldig, ok syre, smak av stikkelsbær og lollipop. Middels lengde. Grei rosevin som gjerne kunne hatt hakket bedre syre og noe mer eleganse. Likevel en god ”tørsteslukker” i varmen.

Pinseaften er bålbrenning og grilling her i Trøndelag. Vårt pinsebål er i ei grøft i veikanten med god utsikt til hovedveien og jordet der solen skinner. Grøfte ligger i skyggen. Hvis det skinner igjennom en viss sarkasme her så er det helt riktig. Grøfta vår er nok ikke det vakreste sted på jord, men lange tradisjoner er det vanskelig å gjøre noe med. Det har jo sin sjarm også. Grillmaten var flintsteik, grillskiver og pølse. Ikke noe fancy, maten er tradisjonell på pinseaften den også. Australsk vin passer godt til grilling. Denne gangen var det Airlie Bank Shiraz 2008 (#80134 -kr.123, 70) fra Yarra Valley. Ikke noe smaksnotat ble nedtegnet, men vinen var fyldig og fruktig, pent eiket og ikke så søtladen som mange andre australske shirazer. God grillvin.

Høydepunktet på vinsiden sitter jeg med i glasset nå. Girardin Pommard Vieilles Vignes 2005 (#50467 –kr.290,50) er rød, fra Burgund og selvfølgelig er det pinot noir. Intens rubinrød farge, dyp til å være burgunder. Fantastisk nese med moreller, bringebær, tobakk, fat og krydder. Fyldig vin med frisk syrlighet og kjølig frukt i munnen. Lang, fast ettersmak. Nydelig vin, og bestilling på et par flasker til kjelleren er allerede sendt. Partiet med Girardin Pommard Vieilles Vignes 2005 er nå utsolgt fra importøren, men noen flasker finnes i skrivende stund på en rekke polbutikker rundt om i landet. Vinen skal nytes til hjemmelaget pizza. Tradisjonell den også, med kjøttdeig av høglandsfe, løk, ananas, samt rester av gårsdagens flintsteik.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: