God chilensk pinot noir

Tiden fyker avgårde i rasende fart. Jeg har trøbbel med å konsentrere meg. All reisingen den siste tiden gjør at jeg har litt problemer med å lande ordentlig. Alle tingene jeg burde ha gjort henger over meg slik at jeg ikke får gjort noenting i det hele tatt. Men nå er det bare en uke i Frankrike igjen så går jeg en roligere tid i møte. Det vil si, rolig blir det nok ikke for en bonde om sommeren, men jeg skal ihvertfall være hjemme. Ikke at jeg klager på reisinga. Jeg elsker det. Masse herlige mennesker, nye kulturer, mange flotte opplevelser og en hel del interessante viner gir uvurderlige erfaringer for meg både som menneske og på det faglige området. Men det er aldri så travelt at vi ikke kan kose oss med litt god mat og vin. Forleden var maten tydelig inspirert av mine siste reiser her hjemme. Kalkunfilet ble grillet i ovnen, og ved siden av vanket det en gresk salat med tomat, løk og olivenolje. En liten smak av pasta med trøfler som jeg kjøpte med fra Marche ble det også. Litt skuffende akkurat det siste, for jeg tror de må ha vært svært så sparsommelige med trøflene. Vinen kom fra Chile, og var en gledelig overraskelse. Santa Helena Seleccion del Directorio Pinot Noir 2006 (#58169) kommer fra Casablanca, og jeg gledet meg til å smake pinot noir fra dette området. Men vinen bød på utypiske aromaer for en pinot noir. Det kunne nok anes noe jordbær og bringebær, men nesen var dominert av eik og et urte-eukalyptuspreg. “Huffda” tenkte jeg, mens jeg stålsatte meg mot tørre tretanniner i munnen. De kom aldri. Vinen var rund og snill i munnen, intens bringebærpreg og søtlig fruktighet uten at det blir for søtt. Joda, den har markant fatpreg, men det er ikke skjemmende og vinen fremstår som vellaget. Vinen har godt av litt luft, og blir bare mer og mer innsmigrende utover i måltidet. Et godt kjøp fra Chile til 150 kroner.

2 kommentarer om “God chilensk pinot noir

Legg til din

  1. Hei Lasse! Jeg skal til Languedoc, og programmet rommer besøk/smakinger med omlag 20 produsenter. Vinmonopolet har Languedoc-Roussillon som fokusområde i juli. Har vært flere ganger i Roussillon, men dette blir første gang i Languedoc. 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: