Lang dag – lite nytt

Dagen i dag kunne vært utnyttet anderledes. Vi startet klokka ni med avgang til Leyda Valley. Dette var ca. 1, 5 timers kjøretur i minibussen vår som forøvrig har dårlig med fjæring. Merkelig dette her med kjøretiden her i Chile. Uansett hvor vi skal tar det 1, 5 time. I Leyda var det tåke som kom inn fra havet. Dette er med på å gi et kjøligere mikroklima og er bra for sauvignon blanc druene som vokser her. I vinmarken var det dekket opp til vinprøving med et bord og høyballer som stoler. Vinene var spennende å prøve. Det var tydelig forskjell på sauvignon blanc fra Curico, Leyda og Elqui. Curico-vinene har tropisk aroma og smak, Elqui er elegant og mineralsk, mens Leyda er en tyngre utgave med eleganse, god syre og mineralitet. Vi smakte også på to cabernet sauvignon fra Maipo. 35 south er en fruktdreven, bløt og snill cabernet, mens 1865 cabernet sauvignon 2007 (med druer fra vinmarken vi besøkte i går) var en smaksbombe med god struktur og fløtekaramellaktig eikepreg, mørke bær og sjokolade. En meget god Chilensk cabernet sauvignon.

Etter prøvingen skulle vi smake på noen druer, og så kjøre videre til yacht-kluben der vi skulle ha lunsj. Dette skulle være en 40 minutters kjøretur, men gjett hva: den tok 1,5 time. Sett slikt. En hyggelig lunsj ble det. Seilturen måtte avlyses pga kaldt vær, men jeg fikk ihvertfall vasset litt i Stillehavet. Det var grusomt kaldt der det skyllet over mine nakne tær. Toppen 14 grader. Tror til og med pingvinene som holdt til på en holme i nærheten syntes det var i kaldeste laget, det var ihverfall ingen å se i vannet. Det var derimot en sel som lekte og det var morsomt å se på. Etter lunsj kjørte vi til Santiago. Det tok…hva tror du…1, 5 time!
En rask runde på et kjøpesenter i nærheten av hotellet var både slitsom og resultatløs, akkurat slik som middagen litt senere også var. En langdryg seanse på et sjømatsted som ytet både dårlig service, dårlige viner og dårlig mat. Jeg klarte å presse ned en sliten blekksprut som var grei nok, mens andre fikk mat som rett og slett ikke var spiselig (med mindre du er drøvtygger). Så konklusjonen på denne dagen blir altfor mye kjøring for kun en interessant vinprøving. Det blir litt lite fag og vel mye drøs.

En kommentar om “Lang dag – lite nytt

Legg til din

  1. Intressang lesing Heidi,kjenner nesten at jeg får bli med på reisen! Ha en fin tur videre, og kos deg:-)Anita

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: