På hesteryggen i Chile

Den andre dagen i Chile startet med frokost. En chilensk frokost består ofte av frukt, ost og skinke + brød og kaffe. Mange gode oster sto på bordet. Først på programmet sto det hesteriding. Gruppen består ikke av erfarne ryttere akkurat. Noen har aldri vært på en hest før, og noen av oss har litt dårlig erfaringer med smånervøse hester. Det var derfor en spent gjeng som trasket til baksiden av San Pedro-gården der hestene sto salet opp. Vi satt oss opp og ruslet av sted på rolige hester gjennom vinmarkene. Turen skulle ta rundt 40 minutter, men den varte i nærmere to timer. Det var faktisk helt utrolig flott å sitte der i westernsalen med de tykke tautøylene i en hånd høyt over halsen på hesten. (Jeg startet med en europeisk stil med en tøyle i hver hånd, lavt plassert over manken men fikk «tilsnakk» og måtte ri mer western) Hesten min var utrolig lettridd, men krevde en litt fast hånd.

Etter ridningen var det vinsmaking i den underjordiske kjelleren med vinmaker Marco Puyo. Notater fra dette kommer senere. Lunsj ble servert utendørs. Et mektig måltid med tradisjonelle chilensk mat og tilhørende viner. Jeg og et par andre ble med vinmakeren ut i vinmarkene etterpå for å sjekke modenhet på druene. Interessant å se hvor alvorlig de tar kvaliteten på de 1100 ha ? de har å stelle med. Jeg tror faktisk definisjonen på kvalitet er anderledes her enn i gamle Europa. Hva som er viktig. Det skal være konsentrerte og store viner med masser av alt. eleganse og terroir er mindre viktig. Men publikum liker det ihvertfall det slik, selv om vi som skriver kanskje foretrekker andre kvaliteter i vin. Dette er interessante tanker jeg skal tenke mye mer på framover.
Sent på ettermidagen satt vi oss i bussen og kjørte i 2,5 timer til Isla de Maipo og Vina Tarapaca. Et helt fantastisk gjestehus sto klar til oss. Jeg bor i rommet som heter Bordeaux. Middagen var zucchinisuppe og laks (type oppdrett, sukk). Men maten smakte og vinene likeså. En god chilensk pinot noir imponerte til laks. En uvanlig kombinasjon. Det var deilig å finne senga til kvelds. Det syntes nok alle de såre rumpene i gruppa etter ridninga også. En fin og interessant dag.
Idag har vært en rolig dag. Eneste på det offisielle programmet var å se en cabernet sauvignon vinmark som brukes til 1865-vinene (1865 er et brand som spiller på året San Pedro ble etablert). Det tok 1,5 time++ å kjøre til denne vinmarken. Kanskje noe unødvendig å bruke tre timer på kjøring for denne ene marken. Mange spennende vinmarker i åssiden rundt Tarapaca jeg har mer lyst til å undersøke. I 1865-vinmarken hadde de gravd et stort hull til oss. Neida, ikke en massegrav, men et hull for å se jordsmonn og røtter. Interessant.
Etter lunsj «hjemme» i gjestehuset var det Tarapaca-smaking. (Notater etterhvert på dette også.) Så var det fri. Tre av oss har blitt bitt av hestedilla og red igjen på tur i vinmarken. Min hest var ei rolig og snill merr som het Copa (glass). Nydelig tur i kveldssol. Man kan knapt ha det bedre.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: