Tur til Cachapoal Valley

Når disse linjer skrives er jeg utrolig sliten. Etter 28 timers reise var det en dusj og en times pust i bakken før det var full fart igjen. Vi kjørte sørover til Cachapoal Valley, noe som tok ca. 1,5 time. Sulten gnog i magen på oss alle sammen. Flyfrokost klokka åtte begynte å bli mange timer siden. Klokka nærmet seg 14.00 da vi ankom Altaïr, Et fantastisk utested huset lunsjen. Jeg kaller det utested, vet ikke hva annet jeg kan kalle det, patio kanskje. I utrolige omgivelser, omgitt av fjell og grønne daler med vindruer rundt var det som å sitte i et eventyr. All den gode maten gjorde oss søvninge og mette, men hvile hadde vi ikke tid til. Heldigvis. Vi er jo her for å jobbe. Vinsmaking av Altaïr og Sideral i 2003 og 2004 årgang fulgte. Helt ok viner, men jeg synes de har mye eikepreg, litt for lite syre og frukten er veldig framtredene først i smaksbildet, før den svinner hen og dør og eiken tar over. Likevel er disse to seriene gode chilenske viner. Deretter fikk vi en omvisning i kjelleren. Ståltanker (sett det før) og eikefat (også sett før). Så smakte vi San Pedro-vinene. 35 South Rose, Castillo de Molina cabernet sauvignon 2007 og 1865 Syrah 2007. Rosevinen imponerte med en hederlig syre og god bringebærfruktighet. Castillo de Molina gir en munnfølelse av et stort hulrom midt i munnen med tanniner på sidene, noe frukt foran og varm alkohol bak. Toppvinen 1865 syrah imponerte dessverre ikke. Plommefrukt og amerikansk eik over hele fjøla. Det blir for voldsomt. Vellaget, javel, men hvor er syrah-karakteren?
En lang kjøretur tok oss til kveldens overnattingssted. Gjestehuset hos San Pedro er stort og fint. Jeg har trasset meg til å bo alene på rommet, har ikke lyst til å dele med fremmede. Standarden på rommet er ikke helt som utsiden av huset. Middagen var ikke av det beste slaget. Tørr laks og potetmos med spinat og ihjelkokte gulrøtter falt ikke i smak hos denne sutrete gjesten. Ei heller desserten som var noe forferdelig søt marengs med søt og kunstig smakssatt saus. Jeg er litt misfornøyd nå, men håper det er fordi jeg er så sliten.

Disse linjene ble skrevet i går kveld, og jeg kjenner allerede at en god natts søvn har bragt tilbake optimismen! Ny dag idag, og vi begynner med ridetur i vinmarkene etter frokost.

En kommentar om “Tur til Cachapoal Valley

Legg til din

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: