Helgas viner

Ja, ja, så er det søndag igjen. Det ble da god vin i helga, sjø. Ektemannen som fikk i oppdrag å handle spennende viner gjorde som han fikk beskjed om, og kom hjem med Murgo Etna Rosso 2006 og Bibi Graetz Casamatta Rosso 2007. Begge to gode kjøp fra nyhetsslippet nå i mars.

Den første Murgo Etna Rosso 2006 har en ren, fruktig aroma, røde bær, jordbær og rips, med hint av anis og jord. Faste tanniner, saftig fruktighet, smak av røde bær, saftige vinterepler og en mineralsk, urteaktig avslutning med noe bitter finish. God lengde. Varmer i magen etterpå. En god og vellaget vin som er vel verdt de 120 kronene den koster. Vinen ble inntatt til Pizza Calzone. Innbakt pizza med snillt fyll av skinke, paprika, ost og persille.

Taco er ikke ukjent på middagsbordet i barnefamilier. Lørdagskvelden var det da også taco på menyen hos oss. Casamatta Rosso 2007, laget på100 % sangiovese til 100 kroner var passende følge. Innsmigrende aroma av røde bær, vanilje, marsipan og varm, moden frukt. Rund og middels fyldig vin med og sødmefull bærfrukt og modne tanniner med ok struktur. Smak av røde bær, rips og røde epler med lang lengde. En super hverdagsvin. Passet godt til taco gjorde den også.

I kveld håper jeg på torsk til middag. Den oppholder seg enda i Trondheimsfjorden, så vi håper fiskelykka er på plass.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: