Snart blir det vinkos

Helga nærmer seg og lysten på vin er nærmest uoverskyggelig. Høres skummelt ut, ikke sant? Men det er ikke alkoholen kroppen higer etter. Det er kosen og sanseopplevelsen som jeg ser fram til. Selv om det her i huset ikke er uvanlig med vinsmaking både titt og ofte er glassene med vin i helga det beste. Å krype opp i sofaen en fredagskveld med et glass. Sniffe ned i det, rotere vinen rundt, snakke om duftene. Så endelig er det klart for å innta en slurk. Analysere, smake litt mer, notere et fyldig smaksnotat, og så… Så er det bare å nyte. Uka er enda ikke over. Det er fredag kveld og fire fjøstell igjen av helga, men helga kan fylles opp av gode vinopplevelser. Det er det som gjør forskjellen på arbeidsuke og helg. Fjøsøkta går så greit med tanken på en herlig burgunder eller røff spanjol til kvelds. Eller hva med å leske strupen med champagne og smake litt eldre Bordeaux etterpå. Denne helga har jeg sendt husbonden på polet med ordre om å overraske med noe spennende. Jeg er noe tvilende til hele prosjektet, men det vil nå vise seg. Det lokale polutsalget bugner ikke akkurat av interessante flasker jeg ikke har smakt tidligere. Har noen drikkeklare godbiter stående også. Kanskje det blir en økologisk Roussillonvin fra Domaine Gauby ikveld?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: