Mislykket elg, men god vin

Forkjølelse er noe herk for oss som smaker vin. Nesa er fortsatt tett, men det begynner å hjelpe. Vinene denne helga har derfor ikke vært all verden å snakke om. På lørdag hadde jeg så lyst på ei god flaske vin. Men jeg ville ikke ta noe altfor avansert med nese ute av funksjon. Svaret ble Montecillo Gran Reserva 2001, innkjøpt på tax free Gardermoen til kr. 129,- Dette må sies å være et godt kjøp. Skrev ikke noe smaksnotat denne kvelden, men vinen var balansert mht eik og frukt. Ja, du må like et lite eikepreg for å sette pris på Montecillo, men det er fint gjort og ikke skjemmende. 8 år har satt spor, og vinen viser seg fram som åpen og innbydende. Ett av de beste kjøpene i det magre utvalget på ankomst Gardermoen. Polpris er kr. 206,- Matfølget til spanjolen var så begredelig at jeg helst ikke vil si noe om det. Javel da, jeg skal gjøre det likevel. Det var (eller skulle være) elgfilet. Men jeg har gjort en feil da denne stykningsdelen ble fryst. For denne kjøttbiten burde blitt kokt i flere timer før den kunne tygges. Lapskauskjøtt skulle det stått på pakken. Kjøttet var fullt av hinner og grovt trevlet. I pannen blåste det seg opp, men var vanskelig å få gjennomstekt. En deilig potetgrateng av mandelpotet fra Alvdal mettet noe, men dette var skuffende. Kan ikke skylde på elgen heller, dette er sløvt av meg som har pakket og merket kjøttet.

Vel, vel. Søndag var det laks som lå på tallerkenen. Tradisjonelt servert med sandefjorsmør og agurksalat. Riktignok var det oppdrettslaks, men den var ikke så verst. Følget til denne var en tre-liter jeg holder på å prøve til forskjellig mat. J. Moreau Petit Chablis 2007 til ca. 500 kroner er en boksvin som imponerer. Kraftfull og mineralsk, med god syrestruktur og leskende fruktighet. Topp følge til laksen, og en virkelig god tre-liter.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: