Fiskebolle-farse

Som ivrig fisker er det ikke til å unngå at det blir med hjem mer fisk enn det man klarer å spise opp. Denne fisken må preserveres på et eller annet vis, og fryseren er et yndet sted. Tidlig i høst fryste jeg ned ferdig fiskefarse, for det var fint å fryse sto det i kokeboka. Idag skulle jeg lage fiskeboller til middag med den tinte farsen. Men hvor mye jeg enn prøvde jeg fikk ikke til å forme runde fiskeboller. De ble firkantede. Firkantede og gummilignende. Hver gang jeg skviset de sammen til en liten ball i hånden, så spratt de ut til sin opprinnelige firkantede form igjen. Jeg kunne selvfølgelig stukket de ut med en rund pepperkakeform, men det får da være måte på. Den gamle Donald Duck-historien renner meg i hu. Vår helt, anden, kom til et firkantland der alt var firkantet. Firkantede høner som la firkantede egg. Jeg lager firkantede fiskeboller, men så vidt jeg vet er jordkloden fremdeles rund.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggers like this: