Julegleder i november

I dag har juleforberedelsene begynt på ordentlig her i huset. Små gaver til barnas julekalendre er innkjøpt, de første pepperkakene (på boks fra butikken, akk ja) har havnet i handlekurven, og flere julegaver har kommet på plass. Jeg er ikke en av dem som gnåler om at julen kommer for tidlig i butikkene og bladene. For noen sutrepaver. Jeg liker juleforberedelsene, jeg, og starter gjerne i månedsskiftet oktober/november. Herlig! Tenne levende lys i mørket, glede seg til jul, smake hvilken akevitt som er best i år (veldig viktig!) og tenke på hva man skal kjøpe til de menneskene som betyr mest i livet. Hva kan passe perfekt til dem? Det er nå jeg har tid til å kose meg med jula. Når jula først er der er det så travelt at man ikke har tid til å glede seg over den. Da skal det spises, vaskes, lage mat og pyntes. Man skal treffe folk man egentlig ikke vil være sammen med, enten det er på juletrefest (skrekk og gru) eller andre juletilstelninger man mer eller mindre ufrivillig deltar på.
Det er vel knapt noen som kan bestride at julekakene smaker best før jul, og at spenningen med julegavene er størst før du har åpnet dem. Jeg gleder meg til jul, men mest av alt gleder jeg meg til å lage i stand julen de neste seks-syv ukene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: