15 marsnyheter i Bestillingsutvalget

Det er ingen loddtrekning og kø i nettbutikken for å få tak i marsnyheter nå. De mest ettertraktede vinene og de som blir hypet opp blir fort utsolgt, men det er fortsatt mye, enormt mye, vin igjen som kan bestilles. Her er 15 anbefalinger på nyheter/nye årganger du kan bestille i ro og mak uten kølapp.

Artikkelen med min anmeldelse av marsnyhetene i basis, parti- og test kan du lese hos Norske Vinklubbers Forbund

Bobler

Lanson Le Vintage 2012
Varenr. 4260901 – Kr 799,90

Lanson Le Vintage fra den lekre 2012-årgangen er laget på de beste druene fra Grand Cru og 1er Cru-vinmarker. Miksen er 52 % pinot noir og 48 % chardonnay. Som vanilg til Lansono å være har den ikke gjennomgått malolaktisk gjæring. Minimum 10 års modning på bunnfall.
Frisk og sitrende duft av sitrus, aprikos, kjeks og bolledeig, litt nøtter og akasiehonning. Følger opp med det samme på smak. Tett og kremet munnfølelse og konsentrert smak som henger i lenge. 92 poeng

Ferrari Perlé Bianco Riserva 2014
Varenr. 15411701 i Tilleggsutvalg (TU) – Kr 480,-

Fra Trento i Alto Adige i Italia. Ren chardonnay fra høyt beliggende vinmarker, 6 år på bunnfall, degorgert 2021. Delikat og lett kompleks duft, modne epler, toast, hint av mynte. Fin autolyse fra start til slutt. Grønne epler i bunnen på smak, skarp syrlighet, spennende overtoner av kjeks, sopp, honningstreif og hint av valnøtt. God lengde. 90 poeng

Denne ligger i Tilleggsutvalget og kan ikke bestilles i nettbutikken. Den er på lager på Vinmonopolene Theres Gate og Carl Berner i Oslo, Asker, Sandefjord og Sandnes. Ellers er det bare å ta kontakt med ditt lokale Vinmonopol eller ringe kundesenteret.

Champagne Montaubret Cuvée Perdue
Varenr. 15237901 – Kr 349,90

Cuvée Perdu – den gjenglemte cuvéen. Produsenten fant tilfeldigvis 9000 flasker de hadde glemt i den store kjelleren sin. Flaks! Denne champagnen har basevin fra 2008 med vin fra 2011, 2013 og 2014 med i blenden. Lette, friske bobler. Pen modning, dufter og smaker av sitrus og eple med sopp, skogbunn, kjeks, honning, valnøtter og moden ost. God lengde. Mye champagne for pengene. 90 poeng

Hvitt

Les Champs de Thémis Bouzeron Les Clous 2021
Varenr. 14654901 – Kr 286

Fra Bouzeron i Côte Chalonnaise i Burgund. Her lages kun hvite viner av druen aligoté. Dette er i utgangspunktet en relativ nøytral drue, men i Bouzeron får den modningen den trenger og kan være både rik og konsentrert. Dufter av gule epler, pære og et hint av brunet smør. Lekker sitrus og smørtoner på smak, litt melon og pasjonsfrukt. Alt henger sammen på en elegant måte og syren er forfriskende hele veien. 88 poeng

Lambert Saumur Blanc Bréze Clos de la Rue 2019
Varenr. 15291701 – Kr 535,20

Loire, Saumur, 100 % chenin blanc. Holder igjen litt på duft, slipper fram grønne epler og bivoks. Tett og stram i munnen, nydelig syre som griper fatt og varer hele veien. Kraftfull Saumur der syren er markant men balanseres av god frukt. Smaker av sitrus, kvede og eple. Streif av honning og mineraler. Trenger litt mer tid. 91 poeng

Collet Chablis 1er Cru Montmains 2021
Varenr. 6172201 i bestillingsutvalg – Kr 315,-

Chablis 1er Cru, 100 % chardonnay. Nydelig snert i duften, herlig sitrus og sitrondrops. Flott frukt i munnen, lang, konsentrert og kjølig med et delikat smørpreg. En vin som gjør at man får veldig lyst på chablis. 90 poeng

White Stones Adrianna Chardonnay 2020
Varenr. 15335201 – Kr 825,-

Fra den kjølige og høyt beliggende vinmarken Adrianna i Mendoza, Argentina signert topprodusent Catena Zapata. Dette er en av de beste argentinske hvitvinene jeg har smakt. En svært delikat chardonnay med flott dybde, en livlig syre og solid frukt. Smaker av hvit fersken, pære, lime og litt vanilje. Lett saltstreif i avslutning. 91 poeng

Bürklin-Wolf Wachenheimer Böhlig P.C. Riesling 2021
Varenr. 15293501 – Kr 424,70

100 % riesling fra Pfalz. i 2021-årgangen ble det gjort sakte pressinger uten skallkontakt for mer struktur og salthet. Nydelig duft, superdelikat med epler, blomstereng, sitrus og floral parfyme. Lekende, energisk syre som løfter en smak av saftige epler, aprikos og syrlig sitrus. Lang ettersmak med fine salttoner og syrlig finish. God kjellerkandidat. 90 poeng

Rosé

Villa Moncigale Cicada la Légende Coteaux d’Aix en Provence Rose 2022
Varenr. 15108801 – Kr 189,90

Provence-rosé med lys farge og saftig rødbærsfruktighet. Laget på cinsault, grenache, mourvedre og cabernet sauvignon. Druene plukkes nattestid og presses med en gang. Fin dybde i duften, knuste bringebær og rips, leskende syre og delikat karakter. 85 poeng

Viberti Giovanni La Gemella Rosata 2022
Varenr. 11907601 – kr 169,90

Rosévin fra Piemonte laget på nebbiolo har blitt en slager her i landet. Denne har alt en nebbiolo-rosé skal ha. Dufter av roser og bringebær, Syrlig og frisk med et lite tanninbitt, type kirsebærstein. Smaker av sursøte kirsebær og litt urter. Salt streif i avslutningen. 85 poeng

Rødt

A Gros & JP Tollot Côtes du Brian Grenache 2020
Varenr. 15259501 – Kr 276,-

100 % grenache fra vingården til det kjente Burgundparet Anne Gros og Jean-Paul Tollot i Minervois, Languedoc. Kjølig framtoning, duft og smak av blåbær, krekling og knuste bringebær. Saftig og elegant med nydelig frukt. Fin struktur med slanke tanniner som fint sandpapir. Fast avslutning. 89 poeng

Storm Santa Barbara County Pinot Noir 2021
Varenr. 6882801 – Kr 399,90 

California, Santa Barbara, 100 % pinot noir. Krydret, sødmefull frukt med det gode solmodne preget pinot får i California. Saftig og konsentrert vin, rund munnfølelse, superdelikat frukt med utpreget smak av jordbær, både markjordbær og hagebær. Lekkerbisken. 90 poeng

Tenuta Scerscé Valtellina Superiore Incanto Sassella 2019
Varenr. 15237801 – Kr 489,90

Valtellina i den nordlige italienske regionen Lombardia byr på en mengde godsaker. Denne er 100 % chiavennasca (det lokale navnet på nebbiolo) og kommer fra bratte, terrasserte vinmarker i underregionen Sassella. 14 måneders lagring på slovenske eikefat. Lys og delikat rød, men duft av røde bær, blomster og et hint av skogbunn. Juicy og fast på samme tid med flott frukt. Kirsebær, markjordbær og rips på smak med spennende innslag av trøffel og skogssopp. God lengde. 90 poeng

Heresztyn-Mazzini Gevrey-Chambertin Les Songes Vieilles Vignes 2020
Varenr. 15273501 – Kr 795,-

Heresztyn-Mazzini er en Burgund-produsent jeg virkelig har fått øynene opp for de siste par årene. Første årgang fra denne produsenten kom så sent som i 2012, men familien Heresztyn har dyrket druer i Burgund siden 30-tallet. Druene i denne vinen kommer fra gamle vinstokker og det er brukt mye hele klaser som gir en ekstra frisk karakter. Nydelig dybde i duften, lekker frukt. Rørte bringebær og noe mørkere boysenbær, litt fatkrydder. Flott frukt i munnen også, superrent og delikat, leskende friskhet, integrert fat med et dryss av krydder. Lang og fruktig ettersmak. 91 poeng

Camille Thiriet Côte de Nuits-Villages Clos Magny 2021
Varenr. 15375501 – Kr 859,90

Burgund, 100 % pinot noir. En liten garasjeprodusent med stor potensiale og et navn det er verdt å merke seg for fremtiden. Dette er vin fra hennes første egne vinmark. Flott dybde og intensitet på den rødbærspregede duften. Stor dybde på smak også, knuste bringebær, saftoge jordbær, sursøte kirsebær, lett krydret med hint av vanilje og lakris. Lekre, finkornede tanniner og flott frukt. Suveren pinot med finesse. 91 poeng 

Fem viner fra Camille Thiriet er tilgjengelig i BU. Alle fem er verdt en anbefaling, men den omtalte (helt til høyre i bildet) er den beste (og dyreste).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: