Rimelige juleviner i siste liten

Okey da, bare én sak til med tips om juleviner. Denne gangen har jeg valgt ut rimelige viner opp til 200 kroner som jeg ser på som noen av de beste kjøpene i basisutvalget i sin prisklasse. Så måtte jeg også slenge på en champagne på slutten her bare fordi jeg har lyst til å anbefale den.

Rødt

Matua Marlborough Pinot Noir 2018
Varenr. 8053901 – Kr 149,90

Frisk og fruktig duft av røde bær, rørte bringebær og et hint av jordlige aromaer. Mer fokusert og rikere duft enn tidligere årgang. Middels fyldig vin med god konsentrasjon. Saftig frukt som følger opp duften, samt en delikat sursøt kirsebærkarakter. Saftig ettersmak med fint rødbærspreg og noe jernaktig. Et knepp opp fra forrige årgang. 87 poeng

God til kalkun, svinestek og lettere retter av and.

Les mer: Matua – de første med sauvignon blanc på New Zealand

La Vieille Ferme 2019
Varenr. 3072601 – Kr 139,90

Gode, gamle La Vieille Ferme fra Perrin-familien i Sør-Frankrike. I anledning julen har den også fått en julete etikett. Den er laget av den norske designeren og kunstneren Kaja Vedvik.

Fruktig! Her dufter det blåbær, rørte bringebær, bjørnebær og blomster. Ren og fruktig duft. Samme ferske og fruktige preget i munnen. Moreller og blåbær, skogsbæryoghurt, saftig frukt, fin syrlighet og snille tanniner. Er mer kraftfull med mørkere frukt enn jeg husker fra tidligere årganger. Veldig mye vin for pengene. 86 poeng

Allrounder som passer fint til kalkun, ribbe og torsk.

Carrascal 2017
Varenr. 3240401 – Kr 179,90

Weinert Carrascal har i en årrekke vært av de bedre kjøpene i basisutvalget. Argentinsk vin fra Mendoza med 40 % malbec, 40 % cabernet sauvignon, 20 % merlot. Bærpreget duft av modne mørke bær, litt sviske, engelsk, svampete fruktkake, hint av lær, vanilje og krydder. Pent fyldig, bløte tanniner, men en god og fast struktur likevel. God friskhet i frukten. Smak av plomme, moreller, lakris, dryss av fatpreg som kommer fint sammen med frukten. God lengde som bærer med seg frukten hele veien. Lang. 87 poeng

Anvendelig vin til vilt, gås og biff.


Hvitt

Vento Mareiro Albarino 2019
Varenr. 11439701 – Kr 181,-

Spania, Rias Baixas. Aromatisk duft av fersken iblandet blomster, søt sitrus, drops og mandler. Pent fyldig, rund i munnen med deilig friskhet, smak av moden fersken og nektarin, grapefrukt og syrlige fruktpastiller, leesy og litt salt ettersmak. Karakterfull og typeriktig albarino (notat 2018). 87 poeng

Nydelig uten mat, til skalldyr og kveite.
Reichsrat von Buhl Riesling Trocken 2019
Varenr. 2097201 – Kr 147,90

Aromatisk og floral, hvite liljer, muskatnøtt, sitrus og epler på duft. Frisk, krisp og syrlig, eplepreget, gule og grønne epler,fersken og lime, fruktig, god modenhet i frukten, frisk sitruspreget ettersmak. 86 poeng

Allround-riesling som passer til ribbe, pinnekjøtt, rakfisk og reker.Dr. Loosen Estate Riesling 2019    
Varenr. 12073105 – kr 274,90 (magnum)

Magnumflasker er alltid kult. Dette er 100 % riesling med sødme. Lekker riesling-aromatikk her, epler, blomster, sitrus og svakt av fersken. Halvtørr, nesten litt sukkersøt med 47, 3 gram sukker per liter, men flott balansert av syre på over 8 gram. Smak av sursøt fersken, geletopper, søt sitrus, klementiner og ananas. God lengde. 86 poeng

En god kosevin, passer også fint til gravlaks. Kan også brukes til salt pinnekjøtt hvis man liker halvtørr vin til dette.


Bobler

Pedregosa Reserva Clos De Blancs Brut Nature 2017
Varenr. 3563601 – Kr 155,90

Spania, Cava. Pedregosa Reserva Clos Brut Nature er fortsatt et av de beste boble-kjøpene på polet i dette prissegmentet. Her får du en knasende frisk og nyansert vin der en tydelig mineralsk karakter kommer fram. Bruser fint med små bobler. Smaker av pære og sitrus med et streif av røyk og gummi. 86 poeng
Allan Scott Methode Traditionelle Cecilia Rosé
Varenr. 12284401 – Kr 192,40

New Zealand, Marlborough. 70 % pinot noir, 30 % Chardonnay. 8 måneder på bunnfall. Skikkelig knallrosa farge. Ser ut som julebrus. Dufter av bringebær og røde epler. Sødmefull, men balansert av saftig syre, fine bobler, rødbærsfruktig smak av bringebærdrops og jordbær.  86 poeng 
André Clouet V6 Expérience
Varenr. 10901901 – Kr 399,90

Frankrike, Champagne. 100 % pinot noir. Ungdommelig, frisk og eplepreget, sitrus og Ritzkjeks. Friske bobler som kiler deilig i munnen. Eple også på smak, blandet med grapefrukt og lime. Flott frukt med delikat karakter av lagring på bunnfallet med sopp, ristet loff, tebriks og et hint av valnøtt i ettersmak. Meget godt kjøp. 90 poeng

Les mer: Pinot noir-spesialisten André Clouet


Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: