TORSDAGSTIPSET: Skagerrak Nordic Dry Gin

Vi forlater vinens verden i dag og trer inn i brennevinets med en prisbelønt norsk gin. Den heter Skagerrak Nordic Dry Gin og har hentet inspirasjon fra Skagerrak og den omkringliggende kystlinjen.

I begynnelsen av juli vant Skagerrak gull i kategoriene ”Contemporary” og ”Premium” i konkurransen The Gin Masters som arrangeres hvert år av det verdensledende bransjemagasinet The Spirit Business. Ginen ble lansert i partiutvalget i september og finnes i kategori 6-butikker (de største). Kan bestilles til andre Vinmonopol.

Norge begynner å gjøre seg bemerket innen brennevin, og det utvikles virkelig gode produkter fra både små og store produsenter. En av de store produsentene er selvsagt Arcus, og det er de som står bak Skagerrak. Sammen med seks av Nordens fremste bartendere har de brukt et helt år på å teste ulike botaniske ingredienser, destillater og oppskrifter.

Les også: Hapusa Himalayan Dry Gin

Nordisk smaksopplevelse

”Filosofien bak Skagerrak var å skape en klassisk einebærbasert gin, som samtidig gir en karakteristisk nordisk smaksopplevelse gjennom planter og vekster i Skagerrak regionen.” forteller Holger Gramstad, Country Manager Arcus Norge. I tillegg til einerbær er det blant annet brukt hylleblomst, tindved og søl, en tangart som vokser langs kysten av Skagerrak.

Selve navn og designet Skagerrak er betegnelsen på havområdet som skiller Danmark i sør, Norge i nord og Sverige i øst. Skagerrak-regionen er illustrert på flasken med 3 prikker som symboliserer de tre nordiske fyrhusene Hanstholm fyr i Danmark, Lindesnes fyr i Norge og Pater Noster fyr i Sverige. Den mørkeblå fargen symboliserer det mystiske, uforutsigbare og uregjerlige Skagerrak.

Skagerrak Nordic Dry Gin Gin
Varenr. 10938201 – Kr 499,40 (Vareprøve)

Jeg har testet Skagerrak Nordic Dry Gni , og ja, den dufter av sjøen. Men det er også elementer av skog, som einer og granbar her. En aromatisk toppnote av sitrusskall og eteriske blomsteroljer pirrer nesen. Bløt og rund spritbase, et svært vellaget destillat som ikke viser noe aggressiv alkohol til tross for sine 44, 9%. Einerbær er tydelig i smak og et lite hint av den karakteristiske, syrlige tindvedsmaken er et spennende innslag. Det er også et snev av sjø her, som når man får sjøsprøyt i ansiktet. Smakene er tydelig også i blanding med tonic, som i mitt tilfelle var helt vanlig Schweppes. Jeg kunne tenke meg å teste sjøinspirert garnityr her. Kanskje en liten tangvase hadde vært noe. Kan også fint benyttes i mer avanserte cocktails siden den har den klassiske einebærsmaken inntakt.
https://www.vinmonopolet.no/…/Skagerrak-Gin/p/10938201

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: