Torsdagstipset: Viner til 17. mai

Det nærmer seg 17. mai og torsdagstipset denne uken gir deg tips om viner du kan spaserer rett inn på Vinmonopolet og kjøpe i dag (eller i morgen eller senere). Altså viner som finnes i basislisten og som ikke må bestilles. Jeg har plukket ut hvitt, rødt, musserende og alkoholfritt.

HVITTNy årgang av Abadia de San Campio skuffer ikke. Terras Gauda er en av de beste produsentene i Rias Baixas, og driver utrettlig forskning i kjeller og vinmark for å produsere de beste vinene. 2016-årgange av velduftende albariño byr på blomster og fersken, middels fylde med leskende friskhet, tropiske ananas-toner på smak og litt bitter mandel gir snert i finish. Anvendelig vin til blåskjell, reker og som forfriskning på terrassen.

Gauda Abadia de San Campio Albariño 2016
Varenr. 511901 i basis  – Pris: Kr. 149,90

Oakridge Chardonnay lages av druer fra den nordvendte vinmarken Willowlake med jordsmonn av rød, vulkansk leire. Vinen spontangjærer på 500 liters franske eikefat og lagres videre på bunnfall i 11 måneder. På duft smørkarameller, gul frukt, mineraler og nøtter.  Fyldig og frisk i munnen med smak av sitrus og eple som går over til appelsin og sitrusskall i ettersmak. Tørr nøtteaktig avslutning.  En flott vin til laks, ørret og andre smaksrike fiskeretter.
Oakridge Willowlake Vineyard Chardonnay 2013
Varenr. 2663201 i basis (kat. 5)- Pris: Kr. 229,90


RØDT


Smekker argentinsk malbec i rimelig prisklasse. Fruktig og ueiket rødvin med fin konsentrasjon og friskhet. Middels fyldig, bløt og rund med smak av mørk frukt, urter krydder. Mye smak som varer lenge. Bedre kvalitet enn sist jeg smakte den for et par år siden og er nå et topp kjøp i sin prisklasse. Passer til et godt grillmåltid.
Chakana  Malbec 2016
Varenr. 9628301– Pris: kr. 119,90


Pinot noir fra Vinmonopolets maisatsning på viner fra Adelaide Hills, Australia. Vingården er drevet av far og sønn, John og Randal Tomich som er fokusert på å drive bærekraftig på alle måter for å få frem den beste druekvaliteten. Woodside Park Pinot Noir har en flott intensitet med røde bær og et distinkt hint av spearmint som livner opp duften. Pent konsentrert vin med livlig og frisk syrlighet, faste tanniner, god lengde med bringebærfruktighet i hele ettersmaken. Anvendelig vin til både lam og smaksrikt svinekjøtt (ribbe).
Woodside Park Pinot Noir 2016
Varenr. 7346501.– Pris: kr. 215,-

MUSSERENDE Rik vin av 40 % pinot noir, 40 % chardonnay, 20 % pinot meunier. Basevinen inneholder hele 40 % reserveviner der flere har passert 10 års modning, noe som gir kompleksitet med søtlig brioche, smør og valnøtter på duft. Delikat, kremet mousse, lett syrlig med noe utviklet smak av steinfrukt, sitrus og vinterepler. Lang ettersmak.
Charles Heidsieck Brut Réserve 
Varenr. 3761801 – Pris: kr. 439,90 

Familiedrevet cava-produsent  med godt rykte. Juve y Camps Reserva de Famillia Gran Reserva Brut Nature er laget av den beste druejuicen av de tre cava-parhestene xarel-lo, macabeo og parellada og har fått hele 36 måneder på bunnfallet. Dufter av eple og sitrus med et snev av gummi og nybakt brøs. Runde, myke bobler, grapefrukt, salt kjeks og et lett gjærpreg på smak. Delikat, frisk og tørr vin med både kompleksitet og lengde. Godt kjøp!


Juve y Camps Reserva de Famillia Gran Reserva Brut Nature 2012 
Varenr. 5337501 – Pris: kr. 179,90ALKOHOLFRITT


Det kom flere nye alkoholfrie produkter i mailanseringen forrige uke. Dette er alkoholfrie alternativ som passer en voksen smak, og aller helst til mat.

Duft av epleskrell. En naturvinaktig sprudlende epledrikk. God fylde, sursøt smak av overmodent eple med nøtteaktig ettersmak.
Balholm Eple Sprudle
Varenr. 7364102 – Pris: 36,70


Duft og smak av bringebær med flott intensitet. God og ekte bringebærsmak. Savner litt mer syre. Avslutningen blir litt tam, men alt i alt et godt alkoholfritt alternativ.
Frigard Bringebærlemonade
Varenr. 7616601 – Pris: kr. 59,60

 
Frisk og syrlig drikk tydelig preg av råvarene eple og rabarbra, men også litt nøtter og pappkartong på duft. Ønsker meg en renere stil, men likevel en dugandes eplemost med fin spruddel og et hyggelig bringebærstreif i finish. 
Balholm Margaret Sprudlande Eplemost med Rabarbra
Varenr. 7401201 – Pris: kr. 84,70

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: