Billig og bra til pinsehelgen

Pinse står på tur og det er bare torsdag og fredag igjen før polet stenger. I Trøndelag er det pinsebål og grilling som gjelder på pinseaften, og da er gjerne en rimelig og enkel vin tingen å se etter. Det er ikke noe poeng å brenne av hundrelappene på vin til sommerkoteletter på en papptallerken i fanget mens man stadig må flytte på campingstolen for å unngå røyk i ansiktet. Her er noen enkle og billige vintips til pinsehelgen.
 

Hvit

Dreissigacker Organic Riesling Trocken
Varenr. 109501 – Pris: Kr. 139,90
Ren, frisk duft av grapefrukt og salte mineraler. Middels fyldig, lett stram vin med stor friskhet og smak av epler og fersken. Ørlite sødme og moden frukt balansert med syre og en mineralsk avslutning.
 
Zaccagnini Abruzzo Pecorino 2014
Varenr. 1594001 – Pris: Kr. 139,90
Dufter lett av pære og mandler. I munnen frisk og saftig, med et ørlite saltpreg og delikate mineraler over fersken og gul melon. Vellaget vin med frisk ettersmak.
 

Rød

Bons Ventos 2014
varenr. 1413601- Pris: kr. 100,-
(vareprøve)
Lett krydret duft av mørke bær, moreller og plomme, med innslag av sviske. Middels fyldig, rund vin med bløte tanniner, fin friskhet og saftighet. Velsmakende og lettdrikkelig vin med moderat lengde og konsentrasjon.
 
Portuga 2014 
Varenr.5501301 – Pris: kr. 97,50
(vareprøve)
Noe syntetisk duft av kjøpe-jordbærsyltetøy og krydderstreif av nellikspiker og kanel. God fylde, rund og bløt, brukbar konsentrasjon og fruktighet. Saftig frukt med smak av godt modne jordbær og plommer. Ok lengde med frukt hele veien.  
 

Meinklang Burgenland Red 2014
Varenr. 5202401 – Pris: 141,30
Røde bær, nykokt råsaft, kirsebær, krydderurter, nesle og svart pepper på duft.  Middels fyldig, bløte tanniner og en frisk, sursøt syre. Lettdrikkelig og god vin med leskende saftighet.

 

 

Musserende

 

Juvé y Camps Reserva de Familia Brut Nature Cava
Varenr. 5337501 – kr. 184,90
Myke og kremete bobler, sitron, grapefrukt, et lite gjærstreif og salte kjeks (ritz) på smak. Delikat og sjarmerende cava med noe kompleksitet og lang ettersmak. Her er det kvalitet for pengene.
 

Dom. la Robiniere Vouvray Cuvee Vincent Raimbault Brut
Varenr. 3701601 – Pris: 174,90
(vareprøve)
Ingen kraftig mousse på denne, kun små late bobler som gir et lite, behagelig og forfriskende brus. Smak av halvmoden mango,  grapefrukt og gule epler. Harmonisk sursøt med sine 8 gram sukker. Brukbar lang ettersmak. 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: