Kampklar Riesling til helga

Hva er vel bedre enn å starte opp etter bloggtørke med en ukomplisert og god riesling, som attpåtil er rimelig og finnes nesten overalt i kongeriket?
Kung Fu Girl Riesling 2013 har kanskje den styggeste etiketten jeg har sett på lenge, med unntak av den halvpornografiske etiketten jeg kom over på et tysk sektkellerei i august. 
Jeg ble overrasket med denne hos min mor til sushi take-away tidligere i uken. Den ble servert blindt, og viste seg raskt fram som en riesling med blomster, hvit fersken og sitrus på duft. Frisk syre, alkohol på 12 % og en markant sødme (10 gr/l). Men hvor kunne den være fra. Til tross for en veldig åpen og umiddelbar frukt, tok syre og sødme meg til Tyskland. Men det var det ikke. Jeg gikk gjennom alle riesling-land, men fant ikke noe som passet. Da ble det egentlig bare gjettekonkurranse, og svaret var Washington State, USA. Charles Smith er mannen bak vinen, en karismatisk fyr med…eh stooor selvtillitt. Jeg har ikke møtt ham, men så sier ryktet. Hans filosofi er å lage umiddelbare viner som kan drikkes nå – med en gang. Men som likevel ikke mister typisitet av drue og vinmark. Det lykkes han rimlig godt med.
 
Som en liten kuriositet – Charles Smith er også en pokémonfigur! 
Jeg vet ikke stort om Pokémon, selv om jeg har plukket opp utallige samlekort  på gutterommet til sønnen og fra laaang under sofaen i stua. For de uinvidde, Pokémon er et japansk spill opprinnelig laget for Gameboy, og som nå er en superkomersiell suksess med animerte filmer, samlekort, tegneserier, leker og alt mulig som kan selges med fortjeneste.
Smith har lenge hatt stor popularitet i Japan med sine viner. Den ble nok ikke mindre da Smith lanserte en vin med Pokémon-etikett i forbindelse med lansering av spillets Black and White utgave i 2010. En av skaperne av Pokémon hadde lenge vært fan av vinene og syntes det var kult. Teamet bak Pokémon spurte så Smith om han ville være en av karakterene i et nytt spill de laget. Det ville han, og ble sporenstreks gjort til Pokémontrener der han åpner med å si:
“My name is Charles. My power is passion. I’m passionate about all things, all the time.”
(kilde: The Gray Report, 2010)
Kung Fu Girl er en smaksrik og fruktig vin, nær halvtørr i stil, men har en friskhet som balanserer og hindrer den i å bli flat. Sødmen gjør den velegnet til krydret mat, gjerne thai. God til sushi i form av maki og slike ting med mange forskjellige smaker, soya og wasabi.

Charles Smith Kung Fu Girl Riesling 2013 
Varenr. 9422101 i Basis (kat. 2)
Pris: 149,90

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: