3 julegavetips på polet

Det begynner å haste skikkelig, men det er ennå ikke for sent å bestille julegaver på polet. Det går noe raskere hvis du bestiller direkte i din lokale butikk enn via nettbutikken. Her er tre gode tips som du må skynde deg å bestille for å få dem til jul.

 

Marques de Riscal Reserva 2009
Varenr. 9528305 – kr. 329,90
(Importør: Prizelius)

Magnum er alltid kult og et skikkelig røverkjøp er 2009 Marques de Riscal Reserva til kr. 329,90. En vanlig flaske (riktignok i 2010 utgave) koster 194,90, så her sparer du altså 60 kroner på å kjøpe en magnumflaske istedet for to vanlige flasker.

Vellaget og tradisjonell Rioja på 97 % tempranillo og 3 % graziano og mazuelo. Middels intensitet på nese, fat og røde bær. I munnen fyldig med god konsentrasjon, solbær, bringebær, nyrørt jordbær, vanilje og rød lakris.  Fin syre, modne tanniner. Lang ettersmak med lett bittert snerp i finish.


Finnes på lager på følgende polutsalg, og må ellers bestilles


Borgogno Barbera d’Alba 2012
Varenr. 1825407 – kr. 850,-
(Importør: Stenberg & Blom) 
Hvis magnumflaske er kult så må da dobbelmagnum være enda kulere. Selv om det ikke alltid er like lett å finne riktig anledning til å åpne en flaske med så stort volum er dette en morsom gave både å få og å gi.

Borgogno Barbera d’Alba 2012 er en veldig klassisk piemonte-barbera med deilig kirsebærfrukt, frisk syre, et lett urtepreg og såvidt et lite snev av gamle fat. Rundt 30 % av vinen har ligget på gamle, slavonske eikeliggere i 10 måneder ifølge produkinfo fra produsent.
3 liter saftig barbera fra Borgogno er perfekt til både ribbe og pinnekjøtt, så julegaven kan sprettes til et av julens selskaper med god samvittighet.


Finnes på lager på følgende polutsalg, og må ellers bestilles

 

850 Tinto 2013

Varenr. 246501 – Kr. 99,-
(Importør: Scanvin)

Noen ganger trenger man en vin til rundt hundrelappen. Til en enkel julegave, til å ha på lur hvis noen kommer innom og du ikke vil hente fram det beste du har i kjelleren, eller når du bare vil ha noe ukomplisert og godt. Dette er akkurat en slik vin.

Fra Portvinens hjemmsted, Dourodalen lages det stadig mer bordvin. 850 Tinto kommer fra Sogenius Fine Wines, en gruppe dannet av kjente portvinsmerker som Burmester, Cálem og Kopke. Navnet 850 refererer til lengden på Douro-elva som svinger seg 850 kilometer nedover i det spektakulære Douro-landskapet. Laget på en blanding av tradisjonelle portvinsdruer touriga franca, tinta barroca, tinta roriz, tinto cão og tinta amarela. Middels fyldig, veldig saftig med fint fruktpreg av røde bær moreller og blå plommer, samt et lite urtestreif. Ren og ueiket vin vel verdt hundrelappen.


Finnes på lager på tre polutsalg men må ellers bestilles.

Alle foto: importørene. Vinene er smakt på diverse messer i høst.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: