Streken – morsom vin med lite garvestoff

I rekken av kjendiser som har fått egen vin er turen nå kommet til Streken. Det er gøy. 
Streken er jo en gøyal figur, og noe av det artigste jeg visste i pauseinnslag på tv da jeg var barn. Denne eiendommelige blyantstreken med fyrrig temperament er skapt av den italienske vitsetegneren Osvaldo Cavandoli i 1969, opprinnelig som en reklame for kjøkkenutstyr. Etterhvert levde streken sitt eget liv, og det ble laget hele 90 episoder.
Men det er ikke bare etiketten som er gøyal. Selve vinen morer meg også. For i motsetning til andre viner som påberoper seg lite garvestoff så smaker denne veldig bra, og det er morsomt!
Nordmenn er nemlig livredde for garvestoff, eller tanniner som det også heter. Ikke alle selvfølgelig, men det er mange som har fått med seg at det er noe som heter tanniner/garvestoff og det høres absolutt ikke så bra ut og bør unngås. 
Tanniner er forøvrig  forklart i innlegget De skumle tanninene.
Jeg har stor sympati med de som reagerer med hodesmerter på rødvin, men tror ikke tanninspøkelset er forklaringen for alle.   Det har blitt en trend, og med trender kommer viner. Viner lave på garvestoff blir ofte strippet for det meste annet også slik at det er en søtladen, tynn saft man sitter igjen med. Ikkje bra.
Men denne vinen er ikke sånn, og det er gledelig for de som faktisk reagerer på tanniner. Streken er en vin fra Roma-familien Pallavicini, og til tross for leken etikett er dette en seriøs vin. Den er laget av økologisk dyrket cesanese, sangiovese og merlot. Hele klaser presses forsiktig før de grovfiltreres og mosten gjærer så på ståltank, og lagres også i stål. Ifølge importør har vinen under halvparten av det som er normalnivået for rødvin.
Streken er ingen tung og kraftig vin, den er middels fyldig vil jeg si, men likevel har den vekt i munnen. Rund, myk og saftig med en bærpreget smak. Skogsbær, villjordbær, plommer. Ueiket vin med ungdommelig frukt og god konsentrasjon. Passer godt til pasta og pizza som seg hør å bør for en italiener, men også til kylling og gryteretter, spekemat og til kos.  

Streken Lazio Rosso Lav på garvestoff

varenr. 747101 – Kr. 139,90
Vinen holder til i Bestillingsutvalget, men lagerføres hos følgende vinmonopolutsalg

Her kan du få et hyggelig gjensyn med Streken:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: