Alkohol hele uka

Mandag, ny studieuke, nye oppgaver. Master of Wine-studier er ingen dans i vinmarken, men snarere et nitidig arbeid med å se fagstoff fra så mange vinkler at selv en Dervisj-danser hadde blitt svimmel.

Denne uken handler om alkohol for min del. Alkohol, eller etanol som det er snakk om i denne sammenhengen, med kjemisk formel C2H5OH – av arabisk al kuhl: pulver av metallet antimon. Resultat av gjæringsprosess som omdanner sukker i druene til etanol og karbondioksid.

Jeg skal fordype meg i hvordan alkoholinnholdet i vinen kan påvirkes i vinmarken gjennom druesorter og kloner, avkastning, soleksponering og slikt, innhøstingstidspunkt, hva man kan fysisk gjøre for å påvirke avlingen, f.eks. tynning, vanning, hvordan bladverket arrangeres og meget mere.

Deretter skal jeg komme meg ut av vinmarken og inn i kjelleren for å sjekke ut hva vinmakeren kan gjøre for å gjøre justeringer i alkoholnivået, og ikke minst hvorfor det er ønskelig.

Når jeg har fakta på bordet skal jeg vri hodet og hukommelsen etter eksempler på dette. Fra vinprodusenter jeg kjenner, har besøkt eller lest om. YouTube er her en kjær venn med mange intervjuer og diskusjoner som kan være hendig å lagre i hukommelsen. YouTube har også, i all sin vennlighet, en tendens til å komme med forslag til andre ting jeg (heller) bør se på også, så i dag har jeg også fått med meg 26-dager gamle Basset Hound valper som er utendørs for første gang og Shakira som danser magedans i Dubai, før jeg kom inn i rett spor igjen og lyttet til diskusjonen om alkoholnivåer i klippet nedenfor.

Så… er det tid for å lage essay-plans. Jeg har plukket ut tre essay-oppgaver fra tidligere MW-eksamener jeg har lyst til å jobbe med denne uka:

  • How might a winemaker influence the alcohol levels in unfortified wine from the vineyard to the cellar and why might this be desirable?(2010)
  • How can a winemaker influence the final alcohol level of a wine, and why might this be required?(2006)
  • Following the malolactic conversion, what options are available to reduce alcohol levels in finished wine? When and how should they be deployed? (2012)

… og sånn går no dagan.

Har alkoholprosenten i vin noen betydning for deg når det gjelder valg av vin? I så fall vil jeg gjerne høre om det i kommentarfeltet under eller på Facebook.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: