Skattejakt på stabburet

Denne vårens byggeprosjekt er å bygge om 2. etasje på det ene stabburet her på gården til vinprøverom/saloon/bar/pub/privat selskapslokale – kall det hva du måtte ønske. Det skal ihverfall være koselig, litt kult og spesielt, behagelig varmt og det skal gå an å drikke god vin der. 
Tidsskjemaet er å være ferdig til 19. mai da vi skal feire datterens konfirmasjon i lokalet. Vi har kommet langt, nye vinduer, isolering, nytt tak og vegger dekket med egenprodusert villmarkspanel er ferdig. Jeg sier vi, men det er kårkallen og kompisen hans som snekrer mest, med husbondens hjelp når han har anledning. 
I fjor høst var det rydding av rommet. Som så ofte på slike ubrukte rom samler det seg gjenstander av ymse slag. Uhorvelig mange gjenstander og uhorvelig mye ymse. Noe av det skal tilbake i rommet når det er ferdig. Her er et ørlite utvalg:
Portrett av Martin Luther må man ha på pub’en. Så kan han passe på at det ikke blir noe tull. 
Dostojevskijs roman Raskolnikow i en utgave fra 1889. Jeg er ingen Dostojevskij-kjenner, men dette tror jeg er den samme romanen som er mer kjent som Forbrytelse og Straff. Korriger meg hvis jeg tar feil. Ikke så værst kompani til en god burgunder eller hva?
“Veska hennar bestemor” (husbondens) med initialer MH. Til venstre en redningsvest fra 2. verdenskrig. I tilfelle det skulle bli en litt for fuktig kveld.
Tråmopeden fra 60-tallet (?) skal nok ikke tilbake, men den er plassert i et annet roterom.  Stilig er den uansett. 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: