Gjenoppstandelse – her er jeg igjen

Tilgi meg, kjære leser, for jeg har syndet… Det har gått nesten to måneder siden mitt siste blogginnlegg.

Etter å ha åpnet nytt-innlegg-siden på Blogger jevnt og trutt uten å komme noe sted de siste ukene, fant jeg ut at påsken må være en fin tid for gjenoppstandelse. Jeg trengte en pust i bakken, men nå er jeg tilbake i glasset med fulladede batterier, nytt pågangsmot, nye planer og ikke minst med en rekke gode vinopplevelser både i vente og i bagasjen.

I dag plukket jeg opp mitt påskeegg på polet. 12 flasker med ymse godt i forskjellige kategorier skal glede min gane i påsken. Jeg har ikke planlagt så nøye hvilken vin til hvilken dag og til hva slags mat enda. Det deilige med påsken er at den er avslappende og ukomplisert. I motsetning til jula som av og til kan fortone seg som et slags pliktløp der alt skal være blankskurt og erketradisjonelt. Påsken er betydelig mer laid-back. Ihverfall for denne damen.

Det eneste som er planlagt foreløpig er onsdagens laksemiddag. Villaks bakt hel i ovn med tradisjonelt tilbehør. Den skal få følge av to viner. Først den chilenske Casa Silva Cool Coast Sauvignon Blanc 2011 (varenr. 94006 – kr. 159,90). Vinen er i Bestillingsutvalget, men lagerføres av Asker, Bekkestua, Oslo City og Stryn. Jeg har kun smakt den på vinmesse, og noterte meg en friskus-sauvignon blanc som ikke var utpreget vegetalsk. Gleder meg til å prøve denne til mat.

Den andre vin som skal i ilden til min laks er Lamy-Pillot Chassagne-Montrachet 1er Cru Les Caillerets 2009 (varenr. 56228 i BU – Kr. 409,-) Jeg har ikke smakt vinen, og har lest blandede kommentarer om den, så det skal bli interessant å gjøre seg opp en egen mening. Jeg synes Chassagne-Montrachet er litt godt uansett hvor dårlig det er, så jeg regner med at det skal gå bra.

I mitt påskeegg har jeg plukket med meg mye annet godt også, bl.a. Bordeaux-vinene Ch. Pontet Canet 2007 og Ch. Sociando-Mallet 1996, burgunderen Sérafin Gevrey-Chambertin Vieilles Vignes 2008, Erasmo 2005 fra Chile, billig-cabernet Castillo di Molina også fra Chile og Langmann Schilcher Klassik, Østerrikes syrerike rosé i 2011-drakt. Sistnevnte tror jeg faktisk skal gå i glasset nå straks. Jeg må jo  feire at jeg er i gang igjen.

Minner også om at du kan like I Glasset på Facebook. Der planlegger jeg å dele smått og stort fra vinens verden og litt småsnadder fra mine glass. Klikk på like øverst til høyre på denne siden så sees vi der!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: