Boblende magi på L’Imaginarium

Et hektisk besøk i Burgund i fjor vår bød på en snarvisitt innom L’Imaginarium. Kanskje en idé til etterfølgelse hvis noen planlegger å ta turen innom et av Frankrikes beste vindistrikt til sommeren.

Det spennende boblemuseumet ligger i Nuits-Saint-Georges og åpnet i 2006. Bak museet står en av Boisset-konsernets produsenter Louis Bouillot Crémant de Bourgogne. Boisset er Burgunds største produsent og Frankrikes tredje største vin- og brennevinsaktør. Museet fungerer også som et utsalgslokale for konsernets viner.

L’Imaginariums bobleverden forteller om produksjon av musserende vin og du får mest ut av utstillingen hvis du ikke kan så veldig mye om musserende vin fra før. På en morsom måte lærer du om forskjellige produksjonsmetoder og kan bruke nesen for å finne ut hva slags dufter man kan finne i vinen. Her kan du finne svar på hvor mange bobler det går i en flûte, det høye, smale glasset beregnet på musserende vin, og hvordan glasset i flaskene kan holde på høyt trykk uten å gå i stykker.
Interaktive og moderne presentasjoner lar deg kjenne trykket inne i en flaske før korken sprettes. Trykk på en knapp og en kokk vil fortelle deg hvilke kulinariske gleder man kan kombinere med Crémant de Bourgogne, trykk på en annen og du vil lære hvordan man åpner en flaske. Du kan også gå inn i en boble og høre om alle boblens mysterier.
På din vei gjennom museet går du innom det multi-sensoriske rommet der bilder, musikk og duft trigger sansene og forteller deg om Crémant de Bourgogne helt fra vinstokk til glass. Til slutt kommer du til et moderne og stilrent rom med et sirkelformet bord der du får en smaksprøve av betjeningen.
Du kan også utfordre dine egne sanser i enda større grad ved å bestille plass på et av smaksverkstedene der man enten kan smake musserende viner eller lære om sansene gjennom smaking av alkoholfrie drikker. Begge sesjonene tar om lag en time og det alkoholfrie alternativet er velegnet for barn.

I en annen del av museet finner man installasjonen Sacrée Vigne!, en innretning jeg ble svært begeistret over. Dette er en 40-minutter lang interaktiv ”forestilling” som tar deg med på en odyssé gjennom vinens verden i et historisk og kulturelt aspekt. Historien fortelles gjennom en storslagen samling av gamle redskaper for dyrking og produksjon av vin, alt arrangert og lyssatt på en kunstnerisk måte. Utstillingen strekker seg gjennom flere forskjellige rom og underveis blir man guidet av en stemme som forteller hva man ser, mens gjenstander umerkelig føres frem i lyset av usynlig teknikk. Bra laget. Ekstra morsomt var det med de engelske kommentarene. Det hørtes ut som de er framført av en bredbent pirat som hoier utover mannskapet på seilskuta. Splitte mine bramseil, o’hoi!

Sacrée Vigne! lar seg vanskelig beskrive, det må oppleves. Les mer på www.imaginarium-bourgogne.com/


Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: