600 gram fersk laks
Skjær røkelaks og fersk laks i terninger. Legg laksebitene i en foodprossesor/blender. Strø over salt og litt hvit pepper. Kjør i ca 20 sekunder.
Tilsett egget og kjør i 20 sekunder til det er en fin og glatt masse. Tilsett kald fløte og smak om du trenger mer salt og pepper.
Hell massen i smurt form og dekk med bakepapir. Sett formen i en langpanne fylt med vann på ca 125 grader. Stekes i ca. 45 minutter.
Noen ganger blir patéen mer som en eksklusiv fiskepudding, men smaken er veldig god uansett. Skjæres i mellomtynne skiver. Kan også serveres varm i litt tykkere skiver med en god saus over.
Urterømme
1 boks sæterrømme
1 dl majones
30 gram finhakket løk, gjerne sjallottløk eller rødløk
2 potter gressløk
1 potte basilikum
1 potte dill
1 potte kruspersille
1 ss sitronsaft
1 ss sukker
1-2 ss Dijonsennep (kan sløyfes)
(salt)
Ha rømme, majones og alle urtene i blenderen. Bruk bare “krusen” på kruspersillen. Kjør til det blir en grønn jevn dressing. Smak til med salt og mer sitronsaft om nødvendig.
Og hvor er vinforslaget……….
Kan jeg fryse denne rå, for så å “bake” den senere?