Alkoholfrie drinker til jul

Det er mye godt drikke man kan lage av forskjellig fruktjuice, brus og isbiter. Jeg har plukket fram noen alkoholfrie drinker til å kose seg med i julen. Hyggelig å servere til hele familien eller til gjester som ikke ønsker å nyte alkoholholdig drikke.
Alle ingredienser finnes i velassorterte dagligvarebutikker. Grenadine var i utgangspunktet konsentrert sirup av granateple, men i dag er det som regel maissirup og fargestoff. Den røde sirupen gir intens farge og søtsmak til drinken og er en vanlig ingrediens i coctailmixing.

 Shirley Temple

2 dl ingefærøl ev. 1 dl ingefærøl og 1 dl appelsinjuice

0,25 dl grenadine

sitronskive og cocktailbær

Denne drinken sies å være laget til barneskuespilleren Shirley Temple på 30-tallet.

Fyll isbiter i et glass og hell over ingefærøl. Risle over grenadine og pynt med sitron og coctailbær. En søt drikk ungene vil like.

 

 

Roy Rogers

1 dl Cola

0,25 dl grenadine

cocktailbær

Roy Rogers er en lignende coctail som Shirley Temple med navn etter cowboyskuepiller og sanger Roy Rogers. Drinken lages etter samme fremgangsmåte som en Shirley Temple. Smaken minner om kirsebærcola.

 


 

 Virgin Mary

 

1,5 dl tomatjuice

0,25 dl sitronjuice/saft

liten dæsj worchestershiresuce

3-4 dråper tabasco

salt og pepper

1 stilk stangeselleri

 

Dette er den alkoholfrie versjonen av Bloody Mary, og faller nok best i smak hos de som er glad i tomatjuice. Fyll is i et høyt glass og hell over tomatjuicen. Tilsett krydder etter smak og stikk nedi en stilk stangselleri til å røre med.

 

Coconut Groove

1 dl ananasjuice

0,5 dl kremet kokosmelk

0,5 dl rosa grapefruktjuice

Kom i sydlandsk stemning med denne tropiske  kokosmelkdrinken. Tung og mektig med tydelig smak av kokos.

Ha alle ingrediensene i en blender og tilsett en stor skje med knuste isbiter. Kjør blenderen i ca. 10 sekunder og hell det hele på et egnet glass. Ha gjerne i en tynn skive med grapefrukt eller sitron.

 

 

Red Apple Highball

1,5 dl eple/mangojuice

en dæsj grenadine

Ingefærøl

1 tynn skive sitron og et coctailbær

Rør sammen alle ingrediensene med unntak av ingefærølen. Når det er godt blandet toppes glasset opp med ingefærøl. Ha i et coctailbær og en sitronskive i glasset. Søt og fruktig drikk. Ønskes den mer syrlig kan det tilsettes litt presset sitron.

 

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: