Alkoholfrie drinker til jul

Det er mye godt drikke man kan lage av forskjellig fruktjuice, brus og isbiter. Jeg har på selveste julaften plukket fram noen alkoholfrie drinker til å kose seg med i julen. Hyggelig å servere til hele familien eller til gjester som ikke ønsker å nyte alkoholholdig drikke.

Alle ingredienser finnes i velassorterte dagligvarebutikker. Grenadine var i utgangspunktet konsentrert sirup av granateple, men i dag er det som regel maissirup og fargestoff. Den røde sirupen gir intens farge og søtsmak til drinken og er en vanlig ingrediens i coctailmixing.
God jul!

Shirley Temple

2 dl ingefærøl ev. 1 dl ingefærøl og 1 dl appelsinjuice
0,25 dl grenadine
sitronskive
coctailbær
Denne drinken sies å være laget til barneskuespilleren Shirley Temple på 30-tallet.
Fyll isbiter i et glass og hell over ingefærøl. Risle over grenadine og pynt med sitron og coctailbær. En søt drikk ungene vil like.
Roy Rogers
1 dl Cola
0,25 dl grenadine
coctailbær
Roy Rogers er en lignende coctail som Shirley Temple med navn etter cowboyskuepiller og sanger Roy Rogers. Drinken lages etter samme fremgangsmåte som en Shirley Temple. Smaken minner om kirsebærcola.Virgin Mary

1,5 dl tomatjuice
0,25 dl sitronjuice/saft
liten dæsj worchestershiresuce
3-4 dråper tabasco
salt og pepper
1 stilk stangeselleri
Dette er den alkoholfrie versjonen av Bloody Mary, og faller nok best i smak hos de som er glad i tomatjuice. Fyll is i et høyt glass og hell over tomatjuicen. Tilsett krydder etter smak og stikk nedi en stilk stangselleri til å røre med.
Coconut Groove
1 dl ananasjuice
0,5 dl kremet kokosmelk
0,5 dl rosa grapefruktjuice
Kom i sydlandsk stemning med denne tropiske  kokosmelkdrinken. Tung og mektig med tydelig smak av kokos.
Ha alle ingrediensene i en blender og tilsett en stor skje med knuste isbiter. Kjør blenderen i ca. 10 sekunder og hell det hele på et egnet glass. Ha gjerne i en tynn skive med grapefrukt eller sitron. 


Red Apple Highball
1,5 dl eple/mangojuice
en dæsj grenadine
Ingefærøl
1 tynn skive sitron og et coctailbær
Rør sammen alle ingrediensene med unntak av ingefærølen. Når det er godt blandet toppes glasset opp med ingefærøl. Ha i et coctailbær og en sitronskive i glasset. Søt og fruktig drikk. Ønskes den mer syrlig kan det tilsettes litt presset sitron.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggers like this: