Whisky in the morning

Hva er vel bedre enn å pense tankene inn på god maltwhisky en mandags formiddag?

Elsker du whisky og har lyst til å dele lidenskapen med andre whiskyelskere er nettstedet Whisky Connosr noe for deg. Et sosialt nettverk for alle som liker whisky, om du er nybegynner eller proff. Her kan du dele notater om dine favorittwhiskyer og kommentere. Du kan liste opp hva du har i barskapet og hva du ønsker å ha der. Designet på selve siden er godt og brukervennlig. Dette er et av nettstedene jeg er innom flere ganger ukentlig.

Selv liker jeg egentlig alle typer whisky. Bare de er særegne og vellagede, og ikke overkommersielle. Noen ganger er jeg i humør til å drikke bourbon, andre ganger har jeg et mer irsk sinnelag. Skotsk whisky nyter jeg nok oftest, og skal jeg velge kun en whisky å ta med på en øde øy (slitent konsept, ja, jeg vet det) blir det mest sannsynlig en fra Islay.

Islay-whisky er spesiell. Den har en slik karakter at du enten liker den eller hater den. Noen synes det blir for mye røyk, hav, tang og torv å få i munnen, mens andre synes at det er dette som er ekte whisky.

Caol Ila 12 Years Old er en Islay-whisky som jevnlig finnes i skapet mitt. Caol Ila er det gæliske navnet for Islay-sundet. (Sound of Islay) Jeg har også sett navnet beskrevet som lyden av Islay. Selv om dette lyder svært poetisk så er det altså det trange stredet som skiller Islay fra Jura som navnet kommer fra. I gamle dager puffet små kull-fyrte båter fram og tilbake mellom disse to øyene. Lastet med bygg, kull og tomme fat den ene veien, og fullastet med whisky på returen. Nå er destilleriet modernisert, men fortsatt maltes bygg lokalt, og vann hentes fra den nærliggende kilden Ban.

Caol Ila 12 Years Old er en fyldig og særegen whisky med et flott røykpreg, og korrekt smak av maltet bygg og tørr sjøluft. Rund og kompleks med lang ettersmak. Denne whiskyen kommer i 20 cl. flaske og finnes på alle pol til 149 kroner. Finnes også i bestillingsutvalget i 70 cl flasker. Prisen er da 469 kroner og den kan bestilles med varenr. 47018-01

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: