"We’re on a mission from God"

Blues Brothers – kultfilm fra 1980 med John Belushi og Dan Aykroyd. Dette er en av de filmene man kan se gang, på gang, på gang, på gang. Den blir da også sett jevnlig her i huset. På min reise til Canada nylig kom jeg over en flaske Dan Aykroyd Signature Cabernet Shiraz 2007. Denne flasken skal nytes sammen med Blues Brothers-filmen en kveld, tenkte jeg og puttet flasken ned i kofferten. Den er ikke å få kjøpt i Norge nemlig.
Den godeste Aykroyd har investert i det canadiske vin- og brennvinsagenturet Diamond Estates som eier flere vingårder i Ontario. Det begynte egentlig med at Aykroyd ønsket å importere en spesiell tequila til Canada. Han kontaktet Diamond Estates og underveis foreslo selskapet at… – Hmm, ja, muligens det kan være morsomt med et vinmerke som bærer navnet Dan Aykroyd. Noen år og 12 millioner dollar senere var Dan Aykroyd Winery på plass. Du kan forøvrig se Dan Aykroyd fortelle om sine viner her.
Så, forrige helg var det klart for Blues Brothers-aften. Vi benket oss foran skjermen, med hjemmelaget pizza på bordet og den blårøde vinen i glassene. Dan Aykroyd Cabernet Shiraz 2007 har en bærpreget aroma. Rund i munnen, men med god struktur og faste, modne tanniner. Svært solbærdominert, nesten mot solbærsirup, men uten det grønne stilkpreget cabernet ofte kan få. Middels fyldig, med pent fatbruk. Oppsummert er dette en vellaget vin med mye frukt og god lengde. Den mangler litt på kompleksitet og eleganse, men alt i alt en brukbar vin. Prisen ligger på rundt 15 canadiske dollar, altså 85-90 kroner, og det er den absolutt verdt. Men likevel, filmen er bedre…

God helg!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: