Jegerens kjøttdeigform

En elg eller hjort består av mye kjøtt. Dessverre er ikke alt dette kjøttet av typen filet, biff og fine steker. Det er store deler av dyret som er best egnet til kjøttdeig/karbonadedeig. En jegerfamilies fryser består av store deler malt kjøtt, og det gjelder å finne på nye og forhåpentligvis spennende ting med dette kjøttet. Her kommer min nyeste:
Jegerens kjøttdeigform

ca. 800 gram karbonadedeig av vilt
1 rød paprika
1 gul løk
6-7 einerbær, knust i morter
1 boks rømme
ca 300 gram fersk sopp (skogsopp, champignon, det du liker best)
5 dl (tørket) fullkornpasta. Fusili eller på norsk, skruer, duger bra.
1 pose potetmos blandet ut i 6 dl væske
Salt og krydder
Litt reven ost
Karbonadedeig brunes og krydres med salt og krydderier etter eget ønske. Gjerne et slags blandet viltkrydder. Mitt heter Jaktkrydder og har bl.a. tørket løk i litt store flak, cumin og sennepsfrø iblandet. Ikke bruk blandingskrydder type piffi e.l. Det blir litt for kjedelig. Friske urter er også godt.
Løk og paprika skjæres i små terninger og mykgjøres i stekepanne. Einebær tilsettes mens blandingen koser seg i panna. Bland det så i karbonaderøren. Ha i en boks rømme og la det surre noen minutter.
Skjær soppen i skiver og stek den godt til den slipper væsken.
Kok pasta og ha den utover i en smurt, ildfast form. Legg så karbonaderøren over. Anrett sopp oppå der igjen. Dekk tilslutt med et lag litt tynn potetmos. (Huff, ja, pose-potetmos. Jeg skjemmes litt. Hjemmelaget potetmos hadde vært bedre, men denne gangen ble det altså ikke det.) Strø litt revet ost over og gratiner i ovn på 200 grader i ca 20 minutter.
En blandet salat er godt til. Velbekomme!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: