I krabbens klør…

…er det mye god mat. Vi er i ferd med å entre krabbesesongen. Etter en inspirerende krabbediskusjon med naboen ble det sporenstreks innhandlet to krabbeteiner av typen Vestlandsteina hos Hummerteiner.no som imponerte med rask levering.
På fredag ettermiddag gikk teinene i Trondheimsfjordens kalde vann, og vi ventet i spenning. Vil noen krabber krype inn i teina for å smake på den gamle seien fra i fjor som vi fant i fryseren?
I går fikk vi svaret. I den ene teina hadde det krøpet inn syv-åtte krabber. I den andre var det fire. De var gedigne, med store klør. To små fikk slippe fri, mens de andre fikk bli med hjem. De hadde ikke spesielt lyst. De klamret seg fast med jerngrep i teinene, og så egentlig ganske biske ut.
Vel hjemme var det tid for å koke herligheten. 50 gram salt per liter vann påsto naboen, og vi adlød. Krabbene ble raskt avlivet i fosskokende vann før de fikk småkoke/trekke i ytterligere 15-20 minutter. De ble avkjølt på ryggen for at ikke krafta skulle renne ut.
Vi bestemte oss for å sitte ute. Det er jo endel søl med slike krabber, og det er greit å holde på med slikt i det fri. Det er tidlig i krabbesesongen, og vi var usikre på hvor fulle krabbene var. Full av krabbemat, altså, ikke påvirket av alkohol. Noen var forholdsvis greie, mens noen hadde veldig lite mat å by på. Klørne var fantastiske!

Jeg foretrekker enkelt tilbehør til skalldyr. Loff, smør, sitron, dill (egendyrket sådann) og majones. Ingenting skal forstyrre smaken av sart krabbeklokjøtt.
Vinfølget var en treliter med Chablis fra Domaine du Fourrey 2009 (# 59166 – kr 479,90). Streit og enkel chablis med sitrus og grønne epler på smak, noen mineraler i bakkant og fin friskhet. Var kanskje i spinkleste laget og manglet litt trøkk. Helt grei, men ikke noe mer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: