Soveværelsernes ukentlige rengjøring

Det er mandag, og for de som har planer om å utføre litt husarbeid denne uken har jeg tips til rengjøring av soveværelset. Vi er inne på gamle husstellbøker igjen. Vi er i 1920 og det er fortsatt Alma Nilssen og Alette Golden som gir gode tips om hvordan vi skal holde saker og ting i orden.

Soveværelsernes ukentlige rengjøring
Vindu lukkes op. Sengeklærne hænges ut til lufting. Ovnen støves og tømmes for aske. Vaskeservicet vaskes. Derpaa vaskes vinduer, døre, lister og forøvrig malte møbler. Til vaskingen bør sæpen vispes i vandet og ikke smøres paa børsten eller kluten.
Alle smaating støves av. Vinduer og speil pudses med pudseskind. Litt eddik i koldt vand gjør glas klart og pent. Vinduer maa ikke pudses i solskin. De blir da let flammete. malerflekker paa glas tas lettest av med terpentin eller denaturert sprit. Dørvridere og beslag pudses med pomade, pudsesæpe, kritt eller lign. Merker efter pudsingen paa døren vaskes forsigtig av.
Sengeklærne bankes og bringes ind og sengene redes. Gulvet vaskes, kluter, børste og bøtte vaskes, skylles og bringes paa plads. Vandkaraflen renses, hvis det er nødvendig, enten med aske, sand, oprevet papir, potetskræl, kaffegrut eller lign. Er karaflen meget styg, vil litt saltsyre gjøre den ren. Den skylles afterpaa med flere vand og fyldes. Vandmuggen fyldes og bringes paa plads. I vintertiden fyldes vedkassen. Lampene, der er pudset av, fyldes og sættes paa plads. Alt det øvrige i værelset bringes i orden.

En kommentar om “Soveværelsernes ukentlige rengjøring

Legg til din

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: