Elgbiff og Clos d’Espinous 2008

Etter juledager med tradisjonell julemat som lutefisk, pinnekjøtt, ribbe og kalkun var både jeg og husbonden sultne på noe vilt. Elgbiff og kantarellfløtesaus hørtes godt ut, og slik ble det. En stor og fin elgbiff av ytrefilet ble hurtig stekt på begge sider og fikk så hvile en god stund. Den var da rød og saftig inni, og ikke tørr og grå. Kantarellene ble plukket i høst, forvellet og fryst ned i sin egen kraft. Jeg kokte ut pannen med denne kraften og kantarellene, og slang oppi en god desiliter med hvit portvin. Denne kraften jevnet jeg med smør/mel og tilsatte masser av fløte. Det var da 1. nyttårsdag må vite. I glasset valgte jeg meg Clos d’Espinous 2008 (# 80257 – Kr. 156,70). Denne rødvinen kommer fra Corbieres og er en ueiket og biodynamisk (? ihverfall økologisk) vin på druesortene carignan (50%), grenache (25%) og syrah (25%). Vinen har tett, mørk svartrød farge. Ren, konsentrert og intens aroma, masser av mineraler, moreller, tobakk og skogsbær. Sør-franske krydderier, men den heller mer mot mynte o.l. enn rosmarin. I munnen er den fyldig, ren og tiltalende. Nydelig fruktkarakter med flott jordsmonnspreg hele veien. Her smaker det stein, mørke bær og urter, kjølig frukt, svært konsentrert vin med en syrlig stil. Faste tanniner, ikke massevis, men mer enn nok. Varm, tørr finish. Denne vinen passet ypperlig til elgen. Ikke for tanninrik, men med masse smak. frisket opp den kraftige og kremete soppsausen. Da jeg satt igjen med glasset etter maten virket vinen dog noe tørr og kantete. Kanskje, bare kanskje, hadde det gjort seg med en ørliten, bitteliten, minimal touch av eik. Uansett, et knallkjøp av en vin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: