GOD JUL


Nå er det like før. Det er lille julaften, eller Sjursmessedagen som det av og til kalles i Trøndelag. Jeg har masser av ting jeg ikke har rukket å gjøre. Hvor ble adventstiden av? Men jeg har bakt. En hel masse, og det ble rimelig vellykket alt sammen. Nå er det vask og pynting som gjenstår. Ekstraarbeid ble det også i går da jeg klarte å søle rødvin på mine hvite, pene julegardiner. Korken var så tørr, og da jeg endelig fikk den opp sprutet det utover. Da sa mor visst noen stygge ord helt uten å mene det, og ungene kikket på meg med tindrende, runde barneøyne.

I kveld skal jeg drikke hvitvin, sånn for å være på den trygge siden. Det står rakfisk på bordet, slik det gjør hver lille julaften. Vinvalget står mellom to viner. Enten blir det Seresin Sauvignon Blanc 2008 fra New Zealand, eller så blir det Markus Molitor Graacher Himmelreich Riesling Spätlese Trocken 1992. Begge står til kjøling, så jeg skal fundere hardt utover dagen på hvilken som skal i glasset. Foreløpig heller jeg mot rieslingen.
Jeg vil ønske alle lesere en riktig god jul. Håper det blir mye godt på tallerkener og i glass rundt om i landet. Gode ønsker sendes også til barna som opplever julen problematisk på grunn av alkohol. Her i huset nyter vi gjerne et glass vin eller to til maten, uten at jeg tror barna tar noen skade av det. Fyll og barn derimot, hører ikke sammen.

GOD JUL!

En kommentar om “GOD JUL

Legg til din

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: