Ruvende Côtes du Roussillon

Vi starter mandagen med et lite smaksnotat over en fantastisk vin fra Roussillon, Sør-Frankrike, Les Onze Terrasses 2005.

Denne vinen kommer fra Domaine Lafage. Druesammensetningen er 75 % syrah, 15 % carignan og 10 % grenache noir. Druematerialet holder høy kvalitet og hver eneste drue er plukket av stilkene en for en. Jeg kjøpte flasken hos produsent for 60 euro, så helt billig er den ikke, men herregud så godt.

Les Onze Terrasses er svartrød, helt opakk og tett. Ren, intens, tung duft, noe volatil, men god likevel. Mørke bær, eple, svarte overmodne moreller, marsipan, mahogny, fat. Enda ung, men ikke lukket.

Fyldig, tett og fast, svær vin, vokser og fyller hele munnen, tanninrik og konsentrert, intens og deilig innsmigrende. Forener det tøffe og røffe med det innsmigrende og sensuelle som smyger seg rundt i munnen, kiler i ganen og pirrer slik at jeg bare vil ha mer. Smaker av mørke bær som krekling, moreller og bjørnebær, balansert vin med frisk syre og en hel del modne tanniner. Deilig og lekker frukt som varer inn i evigheten.

Denne vinen finnes (enda?) ikke i Norge, så en eller annen importør bør ta bena på nakken og pelle seg i vei til Roussillon. Jeg vil ha mer!!!

En kommentar om “Ruvende Côtes du Roussillon

Legg til din

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: