Torsdagstipset: Mojito

Cubansk Mojito var favorittdrinken til Ernest Hemingway. Om det er avgjørende eller ikke for smakeligheten er høyst usikkert, men at drinken får oppmerksomhet pga dette, ja, det er ihverfall helt sikkert.

Det finnes mange oppskrifter på mojito, men denne fra Taste of Cuba hevder å være den originale resepten Hemingway koste seg med på la Bodeguita del Medio i Havana.
1 ts finmalt sukker/melis

Juice fra 1 lime (ca. 6 cl)

4 blader mynte

1 myntekvast

Havana Club white Rum ( 6 cl)

6 cl club soda

Putt myntebladene I et høyt glass, på barspråket: Collinsglass. Press limesaft over og tilsett sukker/melis. Mos bladene forsiktig med en ”mudler”, som er barspråk for langt treredskap til nettopp slike knuseting. Har du ikke en slik kan baksiden på en skje brukes. Tilsett isbiter (gjerne knust is) og rom. Rør om og topp opp med club soda. Pynt med en myntekvast. herlig sommerdrink spør du meg, men også godt innimellom gløgg, marsipan og pepperkaker.

Gidder du ikke lage drinker fra bunnen (det bør man egentlig, for det er bare mye bedre) har Smirnoff en ferdigblandet Vodka Mojito (#51453 -Kr. 149,90). Her er rom byttet ut med vodka. Det kunne jeg sagt mye om, men jeg lar det være. Men uansett, drinken er god. Den har frisk lime og myntesmak, og bør serveres godt avkjølt.

…men den burde vært med rom. Enjoy!


Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: