Torsdagstipset: Den ultimate tacovin

Det er ingen som riktig vil innrømme det, men det er svært mange som gjør det. …spiser taco selvfølgelig. Det har blitt litt gammeldags å spise taco. Gått ut litt på dato. I vår verden av nye og fasjonable matmoter er det ikke eksotisk nok, fint nok eller avansert nok virker det som. Noen kaller det tex-mex og får det til å høres bedre ut. Men det er likevel taco, og det er godt. Ingenting å skamme seg over.

Å kalle denne Zinfandel’en fra Ravenswood for den ultimate tacovin er kanskje noe overdrevet. Ultimat er et stort ord. Men det er en god match med saftig og sødmefull zinfandel til tacokrydret kjøttdeig og ymse tilbehør.

Ravenswood Vintners Blend Zinfandel 2007 (#10595 – Kr. 134,90) kommer med skrukork, og litt luft gjør godt før aromaene strømmer fram. Her er det fat og plommer, bjørnebær og vanilje. Fyldig vin med rund og bløt munnfølelse, ren og fruktig med utpreget bærkarakter i retning skogsbær og mørke moreller. Fruktdreven vin med deilig saftighet og pen, men ganske markant eikepreg etter 12 måneder i franske eikefat. Lang og fast finish.

2 kommentarer om “Torsdagstipset: Den ultimate tacovin

Legg til din

  1. Rødvin til taco er noe jeg ikke har tenkt på å prøve ut. Det har kanskje med mengden chili som vi bruker. jeg har alltid trodd at Tequlia var den ultimate drikken til taco. Bare så synd at det ikke er noe godt, så neste gang blir det en 10595.

  2. Jeg liker tequila veldig godt, spesielt de fatlagrede versjonene.
    …og en liten hemmelighet: jeg drikker gjerne en liten tequila sammen med rødvinen til taco. Særere blir det kanskje ikke?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: