Rosa kyllingvin

Ikke nok med at det både blåser friskt og regner i Trøndelag for tiden, i glasset er det også friske dråper. Av det rosa slaget.

Fredag sto det indisk tandoori chicken på menyen. Litt skamfull må jeg innrømme at den ikke var laget fra bunnen av. Det var en ferdigkjøpt basispakke, bare å tilsette kylling og olje i kryddermarinaden, og steke ivei. Men av og til må det bli litt lettvint. Jeg laget dog en hjemmelaget raita ved siden av. Min oppskrift består av slangagurk og vårløk i naturell yoghurt. Agurken blir delt i to og skrapt ned “til benet” (dvs. fjerne det bløte, frøgusjet inni). Den skjæres så i skiver (halvmåner) og saltes på i rundt 15 minutter. Hvis agurkskivene blir litt for salte, skyller jeg de litt i kaldt vann. Vårløk i tynne skiver og naturell matyoghurt blandes i. Litt hakket, frisk chili er også godt i.

Italiensk rosevin fikk være partner til kyllingen. Lagrein Rose 2008 (#56210 – Kr. 119,40) er laget av lagrein, en lokal druetype fra Trentino-Alto Adige helt nord i Italia. Denne druen gir ofte viner med smak av sursøte bær og et lett bittert, urteaktig preg. Denne roseutgaven er veldig “vinøs”. Her smaker det ikke tuttifrutti og bringebærdrops, men mer mot modne rips og røde, syrlige bær. Middels fyldig vin, frisk med noe bitterhet i finish. Denne vinen laget et godt bakteppe til kyllingen med den oransje sausen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: