Årets første ute-Schilcher

Glem utepilsen – glem duggfriske halvlitere. Det er rosevinen Schilcher som ringer inn våren på Hammerfjeld nå rett før påske. Langmann Schilcher Klassik 2008 (nr. 10218 – kr. 114,-) er mer enn duggfrisk i solveggen. Ja, den er strengt talt egentlig gallesur, men du verden så forfriskende. Vinen er laget av den lokale druesorten blauer wildbacher og bragt til verden av vinhuset Weingut Langmann. Foruten den syrlige stilen smaker denne rosevinen av rips og rabarbra med noen mineralske toner i bakkant. Dette er en ypperlig matvin til f.eks. Cæsarsalat med god og fet olivenolje, til spekemat med skikkelig fettrand eller sammen med en enkel makaronigrateng med skinke som jeg prøvde den til i går. Ei slik flaske bør alltid stå i kjøleskapet om sommeren.

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: